طراحی سایت چیست ؟
- تاریخ :
- دسته بندی : طراحی سایت
- بـازدید : 162
- نظـرات : 0
- نـویسنده : javadtaeb
طراحی سایت چیست؟
قبل از پرداخت به مباحث تخصصی تر مربوط به طراحی سایت، باید با تعریف آن آشنا شویم. طراحی سایت عبارت است از مراحل مربوط به ساخت و طراحی یک پایگاه اینترنتی برای اطلاع رسانی، معرفی شرکت یا فروش محصولات مختلف.طراحی سایت، هنر و علم ایجاد زیباییشناسی بصری یک وبسایت، از جمله طرحبندی، طرحبندی رنگ، تایپوگرافی و تصاویر است و در عین حال از قابلیت استفاده و عملکرد سایت نیز اطمینان میدهد. این شامل همه چیز از برنامه ریزی و مفهوم سازی طراحی وب سایت گرفته تا اجرای آن با کدنویسی و زبان های برنامه نویسی مانند HTML، CSS و جاوا اسکریپت است. هدف اولیه طراحی وب ارائه یک تجربه کاربری بهینه است که بازدیدکنندگان را درگیر و آگاه کند و آنها را تشویق به انجام اقداماتی کند، خواه خرید، پر کردن فرم تماس یا اشتراک گذاری محتوا در رسانه های اجتماعی باشد. طراحی وب زمینه ای است که دائماً در حال تحول است و به روز ماندن با آخرین روندها و فناوری های طراحی برای ایجاد وب سایت های موفق بسیار مهم است.
تاریخچه طراحی وب سایت
اولین وب سایت جهان در سال 1991 و توسط فردی با نام تیم برنرزلی ایجاد شد. این فرد که با نام مختلف وب هم شناخته می شود، اولین وب سایت را در تاریخ گفته شده به ثبت رساند. اختراع تیم باعث شد تا زندگی چند میلیارد انسان تحت تاثیر قرار گیرد. اولین وب سایت تاریخ، از یک متل و ارتباط الکترونیکی استفاده شد. جالب است بدانید که این وب سایت قابلیت ارسال ایمیل را نیز دارد. این سایت فوق العاده ساده که هنوز هم در دسترس کاربران است، هیچ گرافیک، متن یا رنگی ندارد. شما با مراجعه به آدرس آن می تواند وضعیت طراحی سایت در روز های اولیه ایجاد شدن اینترنت را مشاهده کنید. در این وب سایت شما فقط می توانید یک عدد متن را مشاهده نمایید.چرا طراحی سایت خوب اهمیت دارد؟
خواه آگاهانه یا نه، ما تمایل داریم ابتدا به تصاویر واکنش نشان دهیم. مردم به طور طبیعی به سمت طراحی خوب کشیده می شوند. به همین دلیل، طراحی وب سایت شما اهمیت دارد؛ زیرا مشتریان شما به طراحی اهمیت می دهند. وب سایت شما درب ورودی شرکت شما است.وقتی نوبت به طراحی وب سایت شما می رسد، مطالعات بارها و بارها ثابت کرده اند که کاربران به سرعت کسب و کار شما را تنها بر اساس تصاویر بصری قضاوت می کنند. اگر وب سایت شما ضعیف طراحی شده باشد، اغلب استفاده از آن را متوقف می کنند.
اهمیت طراحی سایت چیست؟
طراحی سایت نقش مهمی در موفقیت هر کسب و کار یا حضور آنلاین دارد. در اینجا چند دلیل برای اهمیت طراحی سایت آورده شده است:اولین برداشت: یک وب سایت با طراحی خوب، اولین برداشت عالی را ایجاد می کند و می تواند بازدیدکنندگان را جذب و حفظ کند.
تجربه کاربری: طراحی وب سایت نیز بر تجربه کاربر تأثیر می گذارد. اگر وب سایت آسان برای پیمایش، از نظر بصری جذاب و آموزنده باشد، بازدیدکنندگان به احتمال زیاد بیشتر در آینده باقی می مانند.
هویت برند: وب سایت اغلب اولین نقطه تماس یک مشتری بالقوه با یک برند است و یک وب سایت خوب طراحی شده می تواند به ایجاد و تقویت هویت برند کمک کند.
بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO): طراحی یک وب سایت می تواند بر نحوه رتبه بندی سایت توسط موتورهای جستجو تأثیر بگذارد. استفاده صحیح از عناصر طراحی مانند سرفصل ها، توضیحات متا و تگ های جایگزین می تواند سئو را بهبود بخشد.
مزیت رقابتی: یک وب سایت خوب طراحی شده می تواند به یک کسب و کار مزیت رقابتی بدهد. با وجود وبسایتهای زیادی که به صورت آنلاین در دسترس هستند، داشتن یک وبسایت متمایز میتواند به جذب و حفظ مشتریان کمک کند.
پاسخگویی تلفن همراه: با افزایش استفاده از دستگاه های تلفن همراه، برای یک وب سایت ضروری است که به موبایل پاسخگو باشد. وب سایتی که سازگار با موبایل نیست ممکن است به درستی در دستگاه های تلفن همراه نمایش داده نشود که منجر به تجربه کاربری ضعیف می شود.به طور خلاصه، طراحی وب سایت برای ایجاد یک تجربه کاربری مثبت، ایجاد هویت برند، بهبود سئو و به دست آوردن مزیت رقابتی بسیار مهم است. یک وب سایت خوب طراحی شده در نهایت می تواند منجر به افزایش ترافیک، تبدیل و درآمد شود.
انواع مدل های مختلف طراحی سایت چیست؟
طراحی تخت: طراحی مسطح یک رویکرد طراحی مینیمالیستی است که از خطوط تمیز، رنگ های جسورانه و اشکال ساده برای ایجاد ظاهری ساده و مدرن استفاده می کند.طراحی متریال: طراحی متریال یک زبان طراحی است که توسط گوگل ایجاد شده است که از عمق، سایه و حرکت برای ایجاد یک رابط واقعی و لمسی استفاده می کند.
طراحی مینیمالیستی: طراحی مینیمالیستی یک رویکرد طراحی است که بر سادگی و کاهش عناصر به اشکال اساسی آنها تمرکز دارد. این یک طراحی تمیز و بدون درهم و برهم ایجاد می کند که می تواند در انتقال پیام بسیار موثر باشد.
طراحی تایپوگرافی: طراحی تایپوگرافی بر استفاده از تایپوگرافی به عنوان یک عنصر کلیدی در طراحی تمرکز دارد. این می تواند شامل انتخاب فونت منحصر به فرد، طرح بندی خلاقانه و حروف سفارشی برای ایجاد ظاهری منحصر به فرد باشد.
طراحی گویا: طراحی گویا از تصاویر یا گرافیک های سفارشی برای ایجاد یک طراحی وب سایت منحصر به فرد و جذاب استفاده می کند. این می تواند یک راه عالی برای ارتباط بصری پیام یا شخصیت یک برند باشد.
طراحی پارالاکس: طراحی پارالاکس از اسکرول برای ایجاد توهم عمق و حرکت استفاده می کند. این می تواند از نظر بصری راهی چشمگیر برای نمایش محتوا و ایجاد یک تجربه کاربری جذاب باشد.
طراحی واکنش گرا: طراحی ریسپانسیو رویکردی برای طراحی وب است که تضمین می کند وب سایت در هر دستگاه یا اندازه صفحه نمایش، از دسکتاپ گرفته تا گوشی های هوشمند، ظاهر و عملکرد خوبی دارد.
هر نوع طراحی وب نقاط قوت و ضعف خاص خود را دارد و انتخاب اینکه کدام یک از آنها استفاده شود به اهداف و نیازهای وب سایت بستگی دارد. یک طراح وب ماهر می تواند به تعیین نوع طراحی برای یک پروژه خاص کمک کند.
وظایف یک طراح سایت چیست؟
قبل از پرداخت به مراحل و قسمت های مختلف طراحی سایت، ما باید به وظایف یک طراح سایت هم نگاهی بیندازیم. یک طراح سایت وظیفه مهمی دارد. در ابتدا وظیفه طراح باید مشخص شود. یک وب سایت از دو قسمت فرانت اند و بک اند تشکیل شده است. قسمت فرانت اند یا ظاهر و رابط کاربری وب سایت، همان قسمتی است که کاربران با آن در تعامل بوده و می توانند آن را مشاهده نمایند. طراحی فرانت اند به خلاقیت زیادی نیاز دارد.در عوض در طراحی سایت، بک اند به قسمتی گفته می شود که کاربر با آن تعامل ندارد. پردازش های منطقی، محاسبات سبد خرید، محاسبات کلی مشخصات کاربران و پردازش صفحات مختلف در بک اند وب سایت رخ می دهند. برنامه نویسانی که در زمینه طراحی بک اند وب سایت فعالیت می کنند، باید هوش منطقی بالایی داشته باشند و بتوانند به خوبی مسائل را حل کنند.
بازار کار طراحی سایت
تقاضا برای طراحان وب سایت تحت تأثیر عوامل متعددی از جمله نیاز کسب و کارها به داشتن وب سایت هایی با ظاهر حرفه ای است که به راحتی قابل پیمایش و بهینه سازی شده برای موتورهای جستجو هستند. علاوه بر این، افزایش محبوبیت تجارت الکترونیک نیاز به طراحان وب سایت را ایجاد کرده است که بتوانند فروشگاه های آنلاین جذاب و موثر ایجاد کنند.بازار کار طراحان وب سایت نیز تحت تأثیر پیشرفت های تکنولوژیکی و تغییر روند طراحی است. طراحان باید با آخرین فناوریها، مانند طراحی واکنشگرا و بهینهسازی موبایل، و همچنین گرایشهای نوظهور طراحی بهروز بمانند تا در بازار کار رقابتی باقی بمانند.
هزینه طراحی سایت
هزینههای طراحی وبسایت بسته به عوامل مختلفی مانند پیچیدگی وبسایت، ویژگیها و عملکرد مورد نیاز، سطح سفارشیسازی مورد نیاز، تجربه و تخصص طراح یا شرکت طراحی و مکان طراح میتواند بسیار متفاوت باشد.به طور معمول، قیمت طراحی سایت می تواند از چند میلیون برای یک وب سایت مبتنی بر قالب اولیه تا چند صد میلیون تومان برای یک وب سایت سفارشی طراحی شده با عملکرد پیشرفته متغیر باشد. علاوه بر هزینه طراحی اولیه، ممکن است هزینه های تعمیر و نگهداری مداوم و هزینه های مربوط به میزبانی وب سایت، ثبت دامنه و به روز رسانی نیز وجود داشته باشد.هنگام انتخاب یک شرکت طراحی سایت یا فریلنسر، مهم است که ساختار هزینه آنها و هر گونه هزینه اضافی که ممکن است در بر داشته باشد را درک کنید. برخی از طراحان برای خدمات خود هزینه ثابتی دریافت می کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است ساعتی یا بر اساس پروژه هزینه کنند. برای جلوگیری از هرگونه غافلگیری، مطمئن شوید که یک قیمت و قرارداد دقیق با تشریح تمام هزینه ها و خدمات درخواست می کنید.
بیش از 10 سال است که دفتر فنی و مهتدسی گیل دیتا در حوزۀ فناوریهای دیجیتال فعالیت میکند. تجربۀ این سالها به ما نشان داده است که رسانههای دیجیتال میتوانند نقشی کلیدی در افزایش کیفیت زندگی همۀ ما ایرانیها ایفا کنند. دقیقاً همین نگاه بود که باعث شد ما وارد عرصۀ بازاریابی دیجیتال شویم. به این امید که بتوانیم نقشی کوچک در بهبود و توسعۀ رسانههای دیجیتال فارسی داشته باشیم.
پیام ما ساده و شفاف است. یک مجموعۀ موفق، تنها با تبلیغات و جایزههای میلیونی خلق نمیشود. موفقیت زمانی اتفاق خواهد افتاد که شما، مشتریهای خود را به چشم انسانهایی واقعی ببینید. انسانهایی که فکر میکنند و تصمیم میگیرند. رشد یعنی شما فکر و انرژی خود را پای بهتر کردن زندگی این انسانها بگذارید.