کوهنوردی و لوازم کوهنوردی چیست ؟ طراحی سایت لوازم کوهنوردی

کوهنوردی که بالارفتن از کوه هم خوانده میشود، ورزش یا تلاش در جهت دستیابی به نقاط مرتفع یا قله در مناطقه کوهستانی میباشد که عمدتا برای لذت بردن از صعود انجام میگیرد. اگر چه این لغت برای صعود کوههای آسان نیز به کار برده میشود، اما درستتر آن است که استفاده از واژه کوهنوردی به شرایطی محدود شود که شرایط خاص زمین و هوا امکان بالقوه خطر را ایجاد کرده و برای ایمنی استفاده از تجربه الزامی میباشد. برای یک فرد آموزش ندیده ، کوهنوردی خطرناک خواهد بود.


ضروری ترین لوازم کوهنوردی انفرادی

ضروری ترین لوازم کوهنوردی

از مهمترین وسایل انفرادی که یک کوهنورد باید به همراه داشته باشد، کفش کوهنوردی، کوله کوهنوردی و کیسه خواب است. در مقالات قبلی راجب ویژگی های کفش و کوله کوهنوردی مناسب به تفصیل صحبت کردیم.

در صورتی که برنامه کوهنوردی شما یک روزه باشد نیازی به حمل کوله کوهنوردی بزرگ ندارید و می توانید به کیف کمری کوچک اکتفا کنید.

کیسه خواب بایستی نسبت به رطوبت و سرما عایق باشد. اما اگر برنامه شما کوتاه مدت است و قصد شب ماندن را ندارید، نیازی به آن نخواهید داشت.

سایر لوازم ضروری برای کوهنوردی شامل موارد زیر است:

پوشاک کوهنوردی: شلوار و پیراهن پلار، شلوار و کاپشن بادگیر، پانچو، عینک، جوراب، کلاه و دستکش مخصوص کوهنوردی

تجهیزات فنی: باتوم، کرامپون یا یخ شکن، کلنگ کوهنوردی، چراغ قوه و قطب نما، طناب انفرادی و کارابین

 لوازم شخصی، لوازم کمپینگ و جعبه کمک های اولیه نیز از ضروری ترین لوازمی است که چه در سفرهای تک نفره و چه گروهی بایستی هر فرد به طور جداگانه به همراه داشته باشد.

 

حتما بخوانید: راهنمای خرید کوله کوهنوردی مناسب

 
ضروری ترین لوازم کوهنوردی گروهی

ضروری ترین لوازم کوهنوردی

مسلما برنامه های چند روزه و صعود به ارتفاعات بلند بصورت گروهی انجام می شود. در این صورت برخی از لوازم را می توانید به صورت گروهی استفاده کنید. برای مثال همه افراد نیاز به حمل چادر ندارند و می توانند از یک چادر ۴ تا ۱۰ نفره استفاده کنند.

علاوه بر چادر یک گروه کوهنوردی بایستی به وسایلی چون ارتفاع سنج، هارسن (صندلی سنگنوردی)، انواع کارابین، چراغ گازی و خوراک پزی، نقشه و بیلچه مجهز باشد.

 
مجوز برنامه کوهنوردی

در برنامه های کوهنوردی چند روزه و حرفه ای توصیه می شود تا مجوز لازم از هیئت استان اخد شود. زیرا برنامه های فاقد مجوز در واقع فاقد نظارت هستند و در صورت رخداد هرگونه حادثه برای افراد، موضوع قابل پیگیری نیست.

 
ضروری ترین لوازم کوهنوردی الکترونیک

ضروری ترین لوازم کوهنوردی

 به همراه داشتن تلفن همراه تبدیل به یکی از لوازم ضروری زندگی امروز شده است. پس حتما باتری اضافه و یا پاور بانک را فراموش نکنید. همچنین اگر اهل عکاسی حرفه ای هستید به همراه داشتن دوربین عکاسی به همراه باتری و حافظه اضافه سفر شما را لذت بخش تر می کند. داشتن باتری های قلمی اضافه برای چراغ قوه نیز لازم است.

 
غذا و خوراکی ها

 در سفرهای کوهنوردی نمی توانید تنها به خوردن غذاهای سرد اکتفا کنید. پس حتما چند کنسرو به همراه داشته باشید. استفاده از اجاق خوراک پزی تنها برای گرم کردن کنسرو نیست بلکه شما را از مسمومیت غذایی نجات می دهد. نیاز به یادآوری نیست مسلما به همراه داشتن چای، شکر یا قند، چند بسته بیسکوییت و شکلات حتما لازمتان خواهد شد.

 
وسایل بهداشتی

ضروری ترین لوازم کوهنوردی

مسواک و خمیردندان، حوله، صابون و شامپوی کوچک از ضروری ترین لوازم بهداشتی هستند که هر کوهنورد بایستی به طور جاگانه به همراه داشته باشد. اما علاوه بر این ها بهتر است به فکر کرم ضدآفتاب، کرم مرطوب کننده، پماد ضد نیش حشرات، دستمال کاغذی و دستمال مرطوب و قرص تصفیه آب نیز باشید.

 
فروشگاه لوازم کوهنوردی و طبیعت گردی کوه سایت

اگر به تازگی ورزش کوهنوردی را شروع کرده اید، می توانید ضروری ترین لوازم کوهنوردی خود را از فروشگاه اینترنتی کوه سایت تهیه کنید. همچنین اگر که مدت ها است که کوهنوردی را به صورت حرفه ای دنبال می کنید، حتما یکی از تفریحات مورد علاقه شما سر زدن به فروشگاه های لوازم کوهنوردی است. شما در کوه سایت می توانید از جدیدترین لوازم و تجهیزات ضروری باخبر شوید و برای جایگزین کردن لوازم قدیمی خود از قیمت های مناسب و بهترین برندهای این فروشگاه بهره مندشد

به بالا رفتن یا پایین آمدن به صورت پیاده از ارتفاعات طبیعی کوهنوردی گفته می‌شود. کوهنوردی می‌تواند به صورت راهپیمایی، کوه‌روی، کوهپیمایی و صعود به قلل مختلف و یا صخره‌نوردی انجام گیرد. از نظر تاریخچه کوهنوردی نیز براساس مدارک باید گفت اتزی مرد یخی ۵۳۰۰ سال پیش توانست به ارتفاع ۳۰۰۰ متر در کوه‌های آلپ صعود کند که بقایای او در این ارتفاع یافت شده است. همچنین در تاریخ سنتی ایران آمده است که آرش کمانگیر از قله کوه دماوند بالارفت تا با پرتاب تیر، مرز ایران و توران را مشخص سازد. اما جالب است بدانیم کوه اورست (۸۸۴۸ متر) به عنوان بلندترین نقطه کره زمین برای اولین بار در ۲۹می سال ۱۹۵۳ توسط ادموند هیلاری و تنسینگ نورگی از سمت جنوبی آن در نپال فتح شد.
کوه: به ارتفاعات بیش از ۶۰۰ متر از زمین‌های اطراف هر منطقه کوه گفته می‌شود.
قله: بلندترین قسمت هر کوه را قله می‌گویند. یک کوه می‌تواند یک یا چند قله داشته باشد که در یک خط الراس قرار گرفته‌اند. معمولا به بلندترین قله، قله اصلی گفته می‌شود و سایر قلل در یک خط الراس را قله‌های فرعی می‌نامند.
شرایط سنی: در کوهنوردی شرط سنی وجود ندارد. در ضمن این رشته ورزشی سن بازنشستگی هم ندارد. هر کسی با هر توانایی می‌تواند به عنوان تفریح یا انجام کار حرفه ایی به کوه برود.
روشهای کوه‌نوردی: سه شکل اساسی کوه نوردی وجود دارد که به شرایط مسیر بستگی دارد. اولین اینها صخره نوردی یا rock-craft است که در بین کوه نوردان آماتور بسیار محبوب است. این شکل از کوه نوردی در بردارنده شیب های صخره ای و بهمن ها می باشد. شکل دوم کوه نوردی ، برف و یخ نوردی یا snow-craft است که بیشتر برای کوه نوردان مجرب  است. این نوع کوه نوردی بسیار خطرناک است چون در بردارنده مسیرهای همراه با یخچال های طبیعی است. وسایل مخصوص و آگاهی از شرایط برف و یخ بسیار مهم  هستند. در آخر ، کوه نوردی مختلط ، مسیر های صخره ای و یخی دو نوع اول را با هم ترکیب می کند و آن را  تبدیل به  مشکل ترین  شکل کوه نوردی می کند.مسیرهای خطرناکی که کوه نورد در این مسیر باید با آن مواجه شود، او را ملزم می سازد که آموزش و تجربه کافی داشته باشد.
ابزار کوه نوردی: برای صعود مؤثر به کوه‌ها نیاز به ابزارهای متفاوتی است. البته در هر صعود بسته به نوع صعود، منطقه مورد نظر، زمان و فصل اجرای برنامه ممکن است ابزار و تجهیزات متفاوتی مورد استفاده قرار گیرد. برخی از این وسایل کوهنوردی عبارت‌اند از: کفش مخصوص کوه، کاپشن گورتکس، کاپشن پلار، کوله پشتی، باتوم کوهنوردی، دستکش، کلاه مناسب فصل، بادگیر، جوراب کلفت، کیسه خواب، فلاسک چای، بطری آب و وسایل شخصی مانند قاشق، چنگال و چراغ قوه.
فدراسیون کوه‌نوردی و صعودهای ورزشی: این فدراسيون وظيفه تشکيل تيم ملي و انتخاب بهترين کوه‌نوردان کشور را براي عضويت در تيم‌های ملي کوه‌نوردي و صعودهای ورزشی را به عهده داشته تا به‌ویژه در صعودهاي ملي و بين‌المللي که در راس آنها هيماليانوردي است زبده‌ترين کوه‌نوردان کشور را اعزام دارد. فدراسيون کوه‌نوردي و صعودهای ورزشی متشکل از کارگروه های مختلفی است که در زمينه‌هاي مختلف و ورزش‌هاي جذاب و متنوع کوه‌نوردي و سنگ نوردی  از جمله کوه‌پيمايي، کوه‌نوردی، سنگنوردي طبيعي و سنگنوردي داخل سالن (صعودهای ورزشی) و اسکی کوهستان فعاليت مي‌کنند.

تماس با گیل دیتا تماس با گیل دیتا تماس با گیل دیتا تماس با گیل دیتا

مطالب مشابه


2019 © تمامی حقوق این وب‌سایت برای گیل دیتا محفوظ است.
انصراف
پشتیبانی آنلاین