قهوه چیست ؟ طراحی سایت فروش قهوه درجه یک
- تاریخ :
- دسته بندی : طراحی سایت / طراحی وبسایت
- بـازدید : 291
- نظـرات : 0
- نـویسنده : مدیریت
روزانه بیش از 2.25 میلیارد فنجان قهوه در جهان نوشیده میشود. در حدود دو سوم مردم آمریکا روزانه یک فنجان قهوه مینوشند که در مقایسه با مردم فنلاند که متوسط مصرف شان سه برابر این میزان است، میزان زیادی نیست.
واضح است که قهوه نوشیدنی مهمی است اما واقعا قهوه چیست؟ آیا میدانید چه چیزی مینوشید؟ در این مقاله برای شما میگوییم که این نوشیدنی محبوب چه روندی را برای رسیدن به فنجان از مرحله برداشت تا فروش، طی میکند.
قهوه چیست؟
قهوه نوعی نوشیدنی رایج است که از دانههای بوداده و آسیاب شده درخت قهوه به دست میآید. درخت قهوه بومی مناطق نیمه گرمسیری آفریقا و برخی از جزایر جنوب و جنوب شرق آسیا است. این گیاه از آفریقا سر در آورده و سپس در سایر نقاط جهان پراکنده شد و در حال حاضر در بیش از ۷۰ کشور کشت میشود که در درجه اول مناطق استوایی آمریکا، جنوب شرقی آسیا، هند و آفریقاست، هنگام رسیدن میوه گیاه قهوه، دانههای قهوه را برداشت و فرآوری میکنند.
دانههای قهوه خشک شده به درجات مختلف برشته میشوند، بسته به عطر و طعم مورد نظر، درجه بندیهای مختلفی برای این محصول در نظر گرفته شدهاست، قهوه کمی اسیدی است و میتواند به علت داشتن کافئین بالا موجب تحریک انسان گردد.
هیچکس به صورت درست نمیداند این نوشیدنی چگونه به دست آمده است. اما احتمال میرود کنجکاوی انسان دلیل اصلی پیدایش آن باشد. افسانهای وجود دارد از یک بُزچران به نام کَلدی در اتیوپی اواخر سده ششم میلادی؛ داستان از این قرار است که یک روز کلدی متوجه بی قراری و اضطراب عجیب گله بزهایش بعد از خوردن نوعی میوه و برگهای گیاهی ناشناس میشود.
کمی بعد راهبان محلی از وجود چنین گیاهی مطلع شده و پس از آزمونهای بسیار فهمیدند با بو دادن، خرد کردن و در آب انداختن دانههای این گیاه میتوان از آن یک نوشیدنی خاص درست کنند. این نوشیدنی به آنها کمک میکرد تا ساعتها بیدار بمانند و نیایش کنند. به همین ترتیب قهوه بر سر زبانها افتاد و در شهرهای مقدس دورتر مثل مکه و مدینه هم طرفدار پیدا کرد.
رشد گیاه
یک دانه قهوه سبز بو داده نشده (رُست نشده) در واقع دانه گیاه قهوه (با نام علمی Coffea) است. چندین گونه از این گیاه وجود دارد که شناختهشدهترین آنها قهوه عربیکا است که 75 تا 80 درصد قهوه جهان از آن تولید میشود، در حالی که نژاد دیگر یعنی قهوه روبوستا تقریبا 20 درصد تولید جهانی این محصول را به خود اختصاص میدهد.
مراحل رشد قهوه
تبدیل دانه تازه قهوه به یک گیاه تقریبا 2.5 ماه طول میکشد، در حالی که جوانه زدن دانههای قدیمیتر میتواند تا 6 ماه طول بکشد. درختان جوان کاملا شکننده و ظریف هستند و بنابراین برای محافظت، زیر سایهبان نگهداری میشوند.
حدود 3 تا 4 سال طول میکشد تا گیاه به مرحله میوه دادن برسد و میوه آن برای تولید قهوه با کیفیت برداشت میشود. این گیاه، شکوفه هایی دارد که در یک بازه زمانی 30 تا 35 هفتهای به گیلاس قهوه تبدیل میشوند
گیلاس قهوه
گیلاس قهوه یا Coffee Cherries میوه ای است که دانه های سبز قهوه در درون آن جای دارند ، معمولا هر میوه دارای 2 دانه سبز در درون خود است اما در 5 تا 10 درصد مواقع ممکن است یک دانه سبز درون آن وجود داشته باشد. این میوه ها قبل از رسیدن سبز رنگ و پس از رسیدن و آماده شدن برای برداشت به رنگ قرمز یا قرمز مایل به بنفش در می آیند.
هر گیلاس از بخش های مختلفی تشکیل شده که شامل دانه سبز، یک پوست نقرهای، یک پوسته کاغذی محافظ به نام پکتین، یک لایه گوشتی به نام پالپ و یک پوشته لایه خارجی میباشد . در تصویر زیر میتوانید با بخش های مختلف میوه قهوه آشنا شوید.
قهوه
برداشت دانه ها
گیلاسهای قهوه معمولا 4 تا 5 سال پس از کاشت آماده برداشت هستند. اکثر کشورهای تولیدکننده قهوه برداشت سالیانه دارند، اما بعضی کشورها مانند کلمبیا سالیانه دو مرتبه گلدهی دارند بنابراین دو بار در سال برداشت میکنند.
برداشت قهوه پر زحمت است و اغلب اوقات با دست انجام میشود؛ چرا که درختهای این گیاه در کشورهای در حال توسعهای رشد میکنند که نیروی کار ارزان دارند و استفاده از ماشینآلات در زمینهای کشاورزی سخت و هزینهبر است.
شاید بپرسید دانه قهوه چه زمانی برداشت میشود؟ هنگامی که گیلاس ها به رنگ قرمز دربیایند زمان برداشت فرارسیده است. معمولا دانهها همگی با هم و یا به صورت دستچین برداشت میشوند.
در حالت برداشت اول (همگی با هم)، کارگر دستش را روی شاخه میکشد و همه دانهها چه سبز و چه قرمز روی زمین میریزند. دانههای سبز را میتوان برداشت کرد ولی اگر به همراه دانههای رسیده پردازش شوند قهوه را بدمزه میکنند.
اگر کار برداشت به صورت دستچین انجام شود،کارگر ابتدا دانه های رسیده را برداشت کرده و بعد از چند روز برای برداشت دانههایی که تا آن موقع رسیدهاند، بر میگردد.
پردازش دانهها
پردازش قهوه یعنی بیرون آمدن دانه از گیلاس، به عبارت دیگر به حذف لایههای خارجی میوه پردازش گفته میشود. به منظورجلوگیری از خراب شدن دانه قهوه عمل پردازش باید سریعا بعد از برداشت، انجام شود. گیلاسها را به چندین روش میتوان پردازش کرد، ولی متداولترین آنها پردازش خشک و پردازش تر است.
فرایند پردازش گیلاس قهوه
پردازش خشک
این روش، قدیمیترین روش برای پردازش گیلاس قهوه است که میوه لایه گوشتی خارجی را پیش از آسیاب نگه میدارد. گیلاسها مرتب و تمیز میشوند تا گیلاسهای نارس، آسیبدیده یا بیش از حد رسیده، حذف شوند.
این روش معمولا با دست انجام میشود، سپس گیلاسها برای خشک شدن با نور آفتاب، روی یک سطح آجری یا سیمانی قرار میگیرند و برای خشک شدن یکنواخت، با دست زیر و رو میشوند.
مدت زمان پردازش خشک چهار هفته است. این روش در کشورهای دارای آب و هوای گرم از جمله برزیل و اتیوپی انجام میشود.
پردازش تَر
در پردازش تر میوهای که دانه را پوشانده قبل از شروع فرآیند خشک شدن، حذف میشود. در این روش به مقدار زیادی آب و نوع خاصی از ماشینآلات نیاز است. زمانی که گیلاسها در آب غوطهور میشوند، میوههای آسیب دیده یا نارس روی آب میآیند.
با کمک دستگاه، پوست گیلاس و مقداری از گوشت برداشته میشود، سپس میوه با میکروبها برای تجزیه گوشت، تحت عمل تخمیر قرار میگیرد یا دستگاه گوشت میوه را از آن جدا میکند.
جداکردن پوسته دانهها
جدا کردن پوسته قهوه
1 – دانه قهوه بعد از جدا شدن از میوه 2 – پوسته جدا شده 3 – دانه قهوه
در مرحله پردازش کشاورز تمام بخشهای گیلاس را حذف نمیکند از این رو در مرحله بعد، دانهها داخل یک دستگاه پوستکن ریخته میشود تا لایه پوست کاغذی (از قهوه پردازششده به روش تر یا همه پوست خشکشده از قهوه پردازششده به روش خشک) حذف شود.
در این مرحله، دانهها پوستی نقرهای دارند که باید جلا داده شده و حذف شود. این مرحله انتخابی است، ولی دانههای جلا دادهشده معمولا کیفیت بهتری دارند. پس از این مرحله دانهها مرتب و دستهبندی میشوند. دانههای کوچک یا معیوب در این مرحله حذف میشوند.
همچنین آسیاببان دانههایی را که حشرات به آنها آسیب زدهاند یا بیش از حد تخمیر شدهاند، حذف میکند.
با خواص شگفت انگیز قهوه این نوشیدنی دوست داشتنی آشنا شوید : فواید و مضرات قهوه
صادرات دانهها و بو دادن
در این مرحله، دانههای سبز صادر میشوند یا در بازار محلی به فروش میرسند. ولی به معنای این نیست که آماده به مصرف هستند چون باید در مرحله بعد بو داده یا به اصطلاح رُست شوند.در فرایند رست قهوه، دانههای سبز در دمای بالا و به صورت انبوه بو داده میشوند که در آینده به صورت کامل به فرایند آن می پردازیم.
واضح است که قهوه نوشیدنی مهمی است اما واقعا قهوه چیست؟ آیا میدانید چه چیزی مینوشید؟ در این مقاله برای شما میگوییم که این نوشیدنی محبوب چه روندی را برای رسیدن به فنجان از مرحله برداشت تا فروش، طی میکند.
قهوه چیست؟
قهوه نوعی نوشیدنی رایج است که از دانههای بوداده و آسیاب شده درخت قهوه به دست میآید. درخت قهوه بومی مناطق نیمه گرمسیری آفریقا و برخی از جزایر جنوب و جنوب شرق آسیا است. این گیاه از آفریقا سر در آورده و سپس در سایر نقاط جهان پراکنده شد و در حال حاضر در بیش از ۷۰ کشور کشت میشود که در درجه اول مناطق استوایی آمریکا، جنوب شرقی آسیا، هند و آفریقاست، هنگام رسیدن میوه گیاه قهوه، دانههای قهوه را برداشت و فرآوری میکنند.
دانههای قهوه خشک شده به درجات مختلف برشته میشوند، بسته به عطر و طعم مورد نظر، درجه بندیهای مختلفی برای این محصول در نظر گرفته شدهاست، قهوه کمی اسیدی است و میتواند به علت داشتن کافئین بالا موجب تحریک انسان گردد.
هیچکس به صورت درست نمیداند این نوشیدنی چگونه به دست آمده است. اما احتمال میرود کنجکاوی انسان دلیل اصلی پیدایش آن باشد. افسانهای وجود دارد از یک بُزچران به نام کَلدی در اتیوپی اواخر سده ششم میلادی؛ داستان از این قرار است که یک روز کلدی متوجه بی قراری و اضطراب عجیب گله بزهایش بعد از خوردن نوعی میوه و برگهای گیاهی ناشناس میشود.
کمی بعد راهبان محلی از وجود چنین گیاهی مطلع شده و پس از آزمونهای بسیار فهمیدند با بو دادن، خرد کردن و در آب انداختن دانههای این گیاه میتوان از آن یک نوشیدنی خاص درست کنند. این نوشیدنی به آنها کمک میکرد تا ساعتها بیدار بمانند و نیایش کنند. به همین ترتیب قهوه بر سر زبانها افتاد و در شهرهای مقدس دورتر مثل مکه و مدینه هم طرفدار پیدا کرد.
رشد گیاه
یک دانه قهوه سبز بو داده نشده (رُست نشده) در واقع دانه گیاه قهوه (با نام علمی Coffea) است. چندین گونه از این گیاه وجود دارد که شناختهشدهترین آنها قهوه عربیکا است که 75 تا 80 درصد قهوه جهان از آن تولید میشود، در حالی که نژاد دیگر یعنی قهوه روبوستا تقریبا 20 درصد تولید جهانی این محصول را به خود اختصاص میدهد.
مراحل رشد قهوه
تبدیل دانه تازه قهوه به یک گیاه تقریبا 2.5 ماه طول میکشد، در حالی که جوانه زدن دانههای قدیمیتر میتواند تا 6 ماه طول بکشد. درختان جوان کاملا شکننده و ظریف هستند و بنابراین برای محافظت، زیر سایهبان نگهداری میشوند.
حدود 3 تا 4 سال طول میکشد تا گیاه به مرحله میوه دادن برسد و میوه آن برای تولید قهوه با کیفیت برداشت میشود. این گیاه، شکوفه هایی دارد که در یک بازه زمانی 30 تا 35 هفتهای به گیلاس قهوه تبدیل میشوند
گیلاس قهوه
گیلاس قهوه یا Coffee Cherries میوه ای است که دانه های سبز قهوه در درون آن جای دارند ، معمولا هر میوه دارای 2 دانه سبز در درون خود است اما در 5 تا 10 درصد مواقع ممکن است یک دانه سبز درون آن وجود داشته باشد. این میوه ها قبل از رسیدن سبز رنگ و پس از رسیدن و آماده شدن برای برداشت به رنگ قرمز یا قرمز مایل به بنفش در می آیند.
هر گیلاس از بخش های مختلفی تشکیل شده که شامل دانه سبز، یک پوست نقرهای، یک پوسته کاغذی محافظ به نام پکتین، یک لایه گوشتی به نام پالپ و یک پوشته لایه خارجی میباشد . در تصویر زیر میتوانید با بخش های مختلف میوه قهوه آشنا شوید.
قهوه
برداشت دانه ها
گیلاسهای قهوه معمولا 4 تا 5 سال پس از کاشت آماده برداشت هستند. اکثر کشورهای تولیدکننده قهوه برداشت سالیانه دارند، اما بعضی کشورها مانند کلمبیا سالیانه دو مرتبه گلدهی دارند بنابراین دو بار در سال برداشت میکنند.
برداشت قهوه پر زحمت است و اغلب اوقات با دست انجام میشود؛ چرا که درختهای این گیاه در کشورهای در حال توسعهای رشد میکنند که نیروی کار ارزان دارند و استفاده از ماشینآلات در زمینهای کشاورزی سخت و هزینهبر است.
شاید بپرسید دانه قهوه چه زمانی برداشت میشود؟ هنگامی که گیلاس ها به رنگ قرمز دربیایند زمان برداشت فرارسیده است. معمولا دانهها همگی با هم و یا به صورت دستچین برداشت میشوند.
در حالت برداشت اول (همگی با هم)، کارگر دستش را روی شاخه میکشد و همه دانهها چه سبز و چه قرمز روی زمین میریزند. دانههای سبز را میتوان برداشت کرد ولی اگر به همراه دانههای رسیده پردازش شوند قهوه را بدمزه میکنند.
اگر کار برداشت به صورت دستچین انجام شود،کارگر ابتدا دانه های رسیده را برداشت کرده و بعد از چند روز برای برداشت دانههایی که تا آن موقع رسیدهاند، بر میگردد.
پردازش دانهها
پردازش قهوه یعنی بیرون آمدن دانه از گیلاس، به عبارت دیگر به حذف لایههای خارجی میوه پردازش گفته میشود. به منظورجلوگیری از خراب شدن دانه قهوه عمل پردازش باید سریعا بعد از برداشت، انجام شود. گیلاسها را به چندین روش میتوان پردازش کرد، ولی متداولترین آنها پردازش خشک و پردازش تر است.
فرایند پردازش گیلاس قهوه
پردازش خشک
این روش، قدیمیترین روش برای پردازش گیلاس قهوه است که میوه لایه گوشتی خارجی را پیش از آسیاب نگه میدارد. گیلاسها مرتب و تمیز میشوند تا گیلاسهای نارس، آسیبدیده یا بیش از حد رسیده، حذف شوند.
این روش معمولا با دست انجام میشود، سپس گیلاسها برای خشک شدن با نور آفتاب، روی یک سطح آجری یا سیمانی قرار میگیرند و برای خشک شدن یکنواخت، با دست زیر و رو میشوند.
مدت زمان پردازش خشک چهار هفته است. این روش در کشورهای دارای آب و هوای گرم از جمله برزیل و اتیوپی انجام میشود.
پردازش تَر
در پردازش تر میوهای که دانه را پوشانده قبل از شروع فرآیند خشک شدن، حذف میشود. در این روش به مقدار زیادی آب و نوع خاصی از ماشینآلات نیاز است. زمانی که گیلاسها در آب غوطهور میشوند، میوههای آسیب دیده یا نارس روی آب میآیند.
با کمک دستگاه، پوست گیلاس و مقداری از گوشت برداشته میشود، سپس میوه با میکروبها برای تجزیه گوشت، تحت عمل تخمیر قرار میگیرد یا دستگاه گوشت میوه را از آن جدا میکند.
جداکردن پوسته دانهها
جدا کردن پوسته قهوه
1 – دانه قهوه بعد از جدا شدن از میوه 2 – پوسته جدا شده 3 – دانه قهوه
در مرحله پردازش کشاورز تمام بخشهای گیلاس را حذف نمیکند از این رو در مرحله بعد، دانهها داخل یک دستگاه پوستکن ریخته میشود تا لایه پوست کاغذی (از قهوه پردازششده به روش تر یا همه پوست خشکشده از قهوه پردازششده به روش خشک) حذف شود.
در این مرحله، دانهها پوستی نقرهای دارند که باید جلا داده شده و حذف شود. این مرحله انتخابی است، ولی دانههای جلا دادهشده معمولا کیفیت بهتری دارند. پس از این مرحله دانهها مرتب و دستهبندی میشوند. دانههای کوچک یا معیوب در این مرحله حذف میشوند.
همچنین آسیاببان دانههایی را که حشرات به آنها آسیب زدهاند یا بیش از حد تخمیر شدهاند، حذف میکند.
با خواص شگفت انگیز قهوه این نوشیدنی دوست داشتنی آشنا شوید : فواید و مضرات قهوه
صادرات دانهها و بو دادن
در این مرحله، دانههای سبز صادر میشوند یا در بازار محلی به فروش میرسند. ولی به معنای این نیست که آماده به مصرف هستند چون باید در مرحله بعد بو داده یا به اصطلاح رُست شوند.در فرایند رست قهوه، دانههای سبز در دمای بالا و به صورت انبوه بو داده میشوند که در آینده به صورت کامل به فرایند آن می پردازیم.
کلمات کلیدی :
طراحی سایت رشت, طراحی سایت گیلان, سئو سایت رشت, قهوه, قهوه فروشی, قهوه فوری, قهوه فروشی رشت, فروشگاه قهوه رشت, سئو سایت, قهوه درجه یک, خرید قهوه, فروش قهوه, فروش اینترنتی قهوه