آموزش آنلاین مجازی ، طراح سایت آموزش، آموزشگاه
- تاریخ :
- دسته بندی : طراحی سایت / طراحی وبسایت
- بـازدید : 278
- نظـرات : 0
- نـویسنده : مدیریت
آموزش آنلاین چیست؟
اگر شما هم این روزها علاقه مندید درباره آموزش آنلاین اطلاعات کسب کنید تا یک دوره آموزشی آنلاین ایجاد کنید و یا در یک دوره آموزشی آنلاین شرکت کنید و به دنبال اطلاعات کاربردی و دقیق هستید ، جای درستی اومدید، چون قصد داریم در این مقاله برای شما درباره اینکه آموزش آنلاین چیست ، ویژگی ها و مزایای آن ، کاربرد آن در صنایع ، سازمان ها و مراکز آموزشی و در نهایت ابزارهای لازم برای ایجاد دوره های آموزشی آنلاین صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید.
همان طور که قبلاً درباره تاریخچه آموزش مجازی و انواع مختلف آن صحبت کردیم ، آموزش آنلاین زیر مجموعه ای از آموزش مجازی محسوب می شود در واقع می توان گفت این روش پازل گمشده و قطعه تکمیل کننده آموزش مجازی برای به حداکثر رساندن تعامل میان شاگرد و استاد می باشد .پیشنهاد می کنم قبل از اینکه به ادامه این مقاله بپردازید مقاله آموزش مجازی چیست را مطالعه کنید.
متاسفانه در حال حاضر بسیاری از افراد آموزش آنلاین را با شیوه های سنتی آموزش مجازی و آموزش آفلاین اشتباه می گیرند و با همین کار با نام این روش آموزشی، بسته های آموزشی ویدیویی و دورههای آموزش از راه دور خود را به فروش می رسانند.که البته مشکل خاصی در این باره وجود ندارد اما این باعث شده است تا دیدگاه درست درباره آموزش آنلاین در جامعه از بین برود
معرفی کلاسهای آنلاین
کلاس آنلاین یک محیط آموزشی است که در آن محدودیتهای زمانی و مکانی برای شرکت کنندهها وجود ندارد و استاد و شاگرد میتوانند در بستر اینترنت با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و تعامل داشته باشند به گونه ای که دانشجو میتواند به راحتی سوالات خود را مطرح کند و استاد پاسخ دهد. نکته اصلی که باعث جذابیت کلاسهای آنلاین شده است این است که امکاناتی فراهم میشود تا افراد بتوانند از سرتاسر ایران در کلاس حضور داشته باشند.
انواع کلاس آنلاین و نحوه ی برگزاری آنها
کلاسهای آنلاین به دو دسته تقسیم بندی میشوند. کلاسهای آنلاین بدون مدرس و ویدئو محور و کلاسهایی که با حضور مدرس برگزار میشوند. در کلاسهای آنلاین ویدئو محور هیچ نظارتی از جانب مدرس وجود ندارد و دانش آموزان با منابع آموزشی آماده شده و بدون نظارت مربی شروع به یادگیری میکنند. اینگونه کلاسها رایج ترین نوع برگزاری کلاسهای آنلاین است که مدرس ممکن است فقط به ارزیابی دانشجویان بپردازد. در اینگونه کلاسها یک ویدئو آموزشی به دانشجو داده میشود تا مشاهده کند و در نهایت ممکن است یک آزمون آنلاین وجود داشته باشد.
کلاس آنلاین
اما کلاس آنلاین با حضور مدرس در بسیاری از مولفهها شبیه کلاسهای فیزیکی است. در این نوع کلاسها یک مدرس وجود دارد که در زمان مشخصی کلاس درس را برگزار میکند و دانشجویان از طریق ویدئو کنفراس در کلاس شرکت میکنند. در این کلاس اسلایدها نمایش داده میشوند و میتوانید سر فصل مطالب را ببینید و اگر سوالی از مدرس داشتید بپرسید تا به سوالات شما پاسخ داده شود.
آیا هنوز مطلب (( ۵ راه تقویت اعتماد به نفس برای کنکوریها)) را مطالعه نکرده اید؟؟؟ >>
برای شرکت در کلاسهای آموزشی آنلاین به ابزارهای زیر نیاز دارید:
کامپیوتر رومیزی، لپ تاب، تبلت یا موبایل
استفاده از اینترنت با سرعت مناسب و پهنای باند زیاد
هدست یا اسپیکر و میکروفون جهت مکالمات صوتی با استاد
استفاده از آخرین نسخه ی مرورگرهایی نظیر گوگل کروم یا موزیلا فایرفاکس
بهترین راه برای شرکت در یک کلاس آنلاین استفاده از کامپیوتر یا لپ تاب میباشد.
امتیازات استفاده از کلاسهای آنلاین
۱- با استفاده از کلاسهای آنلاین در وقت افراد صرفه جویی میشود و از هزینههای بالا جلوگیری میشود.
۲- دسترسی افراد به کلاسهای آموزشی بدون محدودیت مکانی و از طریق اینترنت وجود دارد.
۳- در کلاسهای آنلاین امکان ضبط کردن کلاسها و مشاهده ی مجدد آنها از طریق نرم افزارهایی نظیر LMS وجود دارد.
۴- بهره مندی آسان از بهترین و مجرب ترین اساتید کشور.
۵- عدم نیاز به امکاناتی نظیر میز و صندلی، تجهیزات آموزشی یا کلاسهای فیزیکی.
۶- مشاهده ی با کیفیت تصویر و صدای استاد و محتوای آموزشی.
۷- امکان به اشتراک گذاری و نمایش اسلایدهای آموزشی و فایلهای pdf، ویدئوهای آموزشی به صورت همزمان.
۸- در کلاسهای آنلاین امکان نظارت خانوادهها بر روند تدریس مدرسین وجود دارد.
۹- دانش آموزان در هرکجای کشور که باشند به راحتی این امکان را دارند که از امکانات تحصیلی استفاده کنند.
۱۰- یادگیریهای الکترونیکی توجه دانش آموزان را بیشتر جلب میکند و در نتیجه ویژگی تعاملی بودن و بازدهی بیشتری دارد.
۱۱- با استفاده از کلاسهای آنلاین قدرت انتخاب بیشتری خواهید داشت تا روی موضوع مورد نظر خود تمرکز کنید.
۱۲- مطالعه و حضور در کلاسهای آنلاین به شما انعطاف پذیری بیشتری میدهد و میتوانید راحت تر برای حضور در کلاس و دیگر فعالیتهای خود برنامه ریزی کنید.
۱۳- استفاده از کلاسهای آنلان این امکان را به شما میدهد که محیط آموزش را آنطور که راحت تر هستید انتخاب کنید. اتاق خواب، اتاق مطالعه یا هرجای دیگری که برای شما مناسب تر میباشد.
۱۴- در آموزشهای الکترونیکی و کلاهای مجازی دانش آموزان اعتماد به نفس بیشتری برای برقراری ارتباط دارند و در مباحث کلاس میتوانند تعامل بیشتری با استاد داشته باشند.
۱۵- استفاده از کلاسها در تمام روزهای هفته و تمام ساعتهای شبانه روز.
۱۶- استفاده آسان از کلاسها و اجتناب از عوامل استرس زایی نظیر ترافیک و یا حضور در جمع.
۱۷- تمرکز و تعامل بیشتری میان استاد و شاگردان وجود دارد.
۱۸- استفاده از کلاسهای آنلاین برای افراد شاغل بسیار مفید میباشد زیرا به راحتی میتوانند ضبط شده آن را مشاهده کنند.
۱۹- در این روش سرعت مطالعه دست دانشجو است و میتواند راحتت تر از اطلاعات به روز دنیا استفاده کند.
۲۰- در این روش قابلیت استفاده از امکانات مولتی مدیا وجود دارد که کمک میکند مطالب بهتر در ذهن دانش آموز تثبیت شود.
۲۱- قابلیت گرفتن کوئیز توسط استاد وجود دارد. در کلاسهای آنلاین استاد سوالات چهارگزینه ای را مطرح میکند و برای پاسخ به آنها وقت مشخصی را در نظر میگیرد.
۲۲- استفاده از کلاسهای آنلاین رابط گرافیکی مناسبی دارد و نسبت به کلاسهای حضوری خسته کننده نیست.
در عصر جدید امروز، مراکز زیادی آموزش خود را به شیوه آموزش آنلاین برای سهولت کار علاقه مندان به یادگیری استفاده میکنند. پس یکی از شاخه های نوین آموزش مجازی، آموزش آنلاین می باشد. آیا به این فکر کرده اید که معنی آموزش آنلاین چیست وآیا با یادگیری آنلاین تفاوتی دارد؟آموزش آنلاین چیست
آموزش آنلاین، یادگیری برنامه ریزی شده ای است که در آن معمولاً یادگیری و آموزش در محیط های جدا از هم صورت می گیرد و به تکنولوژی های ارتباطی و نهادی برای طراحی و برنامه ریزی آموزش، نیازمند است. یادگیری آنلاین فقط بر روی نیاز های یادگیرنده برای رابطه با مدرس تمرکز می کند، درحالی که آموزش آنلاین باید شامل دو طرف ارتباط، یعنی مدرس و یادگیرنده باشد.
در آموزش آنلاین از جدیدترین و به روزترین ابزارهای ارتباطی مانند: ایمیل، وب سایت، وبلاگ و انواع نرم افزار ها و … استفاده می شود تا محتوای آموزشی را در اختیار کاربران و کارآموزان خود قرار دهد. تعامل در آموزش آنلاین به دو صورت انجام می شود:
همزمان(Synchronous)
غیر همزمان (Asynchronous)
امروزه، اینترنت یک منبع مهم و با ارزش در آموزش محسوب می شود که با استفاده از کامپیوتر برای تمامی عموم در هر زمان و مکان قابل دسترسی است. با توجه به اینکه در آینده ای نه چندان دور اکثر مشاغل با اینترنت رو به رو می شوند، این نیاز روز به روز افزایش می یابد تا از سیستم آموزش مجازی LMS استفاده کنند.
آموزش الکترونیکی:
یکی از متدهای آموزش آنلاین، آموزش الکترونیک می باشد و نوعی سبک نوین در آموزش از راه دور محسوب می شود. در واقع آموزش الکترونیکی از زیر شاخه های آموزش آنلاین است که در آن ارتباط مدرس و یادگیرنده به تکنولوژی اینترنت محدود می شود. در آموزش آنلاین، ارتباط مدرس و یاد گیرنده می تواند از طریق ویدئو کنفرانس و یا اینترنت و شبکه های اجتماعی باشد. در این نوع آموزش تمامی محتوای های آموزشی از جمله انیمیشن، صدا، تصویر، ویدئو، سی دی رام، دی وی دی رام، اینترنت و …. به وسیله فناوری های مختلف مانند شبکه های تلویزیونی، انواع نرم افزار ها، شبکه های داخلی و بین المللی در اختیار کارآموزان قرار می گیرد.
مفاهیم دیگر آموزش آنلاین:
آموزش آنلاین
این آموزش به عنوان یک تکنیک آموزشی شناخته شده است که می تواند شامل آموزش الکترونیکی و آموزش ترکیبی باشد. به طور کلی به ایده استفاده از ابزارهای آنلاین برای آموزش اشاره دارد.
یکی از این نرم افزارها Adobe Connect نام دارد. شما می توانید با مراجعه به مقاله آموزش کار با ادوبی کانکت ما نحوه کار با آن را بیاموزید.
آموزش الکترونیکی
آموزش الکترونیکی یک شیوه نوین آموزشی می باشد که به منظور دسترسی آسان و ارزان همه به منابع و خدمات آموزشی در هر زمان و در هر مکان با استفاده از فناوری و ارتباطات (از قبیل ابزارهای الکترونیکی) انجام می پذیرد.همچنین این آموزش فرصتی ایجاد کرده تا دانش آموزان و مدرسان به تبادل .نظر به صورت آنلاین بپردازند
آموزش از راه دورآموزش از راه دور
اگر چه آموزش از راه دور گفته می شود اما اغلب به عنوان مترادف آموزش آنلاین استفاده می شود. ابتدا به منظور جذب دانش آموزان از سراسر جهان معرفی شد. مثلا دانشگاه ها در حال ارائه دوره های آموزش از راه دور اختصاصی هستند تا زمانی که آنها شرایط ورود و صلاحیت ورود به دانشگاه را داشته باشند. از این رو برای دانشجویان اروپایی امکان پذیر شد تا به راحتی در یک کالج آمریکایی بدون نیاز به مسافرت حضور پیدا کنند.
آموزش ترکیبی
شیوه ای است که در سطوح مختلف (دوره های تک درس، اخذ گواهینامه های علمی – فنی – تخصصی، مدارج دانشگاهی و غیره) به دانشجویان امکان می دهد که تمام یا بخشی از دوره آموزشی را از راه دور (مثلا” در منزل خود و در شهر یا حتی کشوری دیگر) و بدون نیاز به حضور فیزیکی در کلاس درس بگذرانند و در صورت موفقیت در آزمون های مربوطه از امتیازاتی مشابه دانشجویان حضوری بهره مند شوند. این آموزش به کلیه افراد امکان ادامه تحصیل می دهد. حتی کسانی که برنامه کاری و یا محل سکونت، مانع از حضور آنها درکلاسهای درس دوره های حضوری می باشد.
ابزارهای کلاسهای آموزشی آنلاین:ابزارهای کلاس های آموزشی آنلاین
مزایا و معایب آموزش آنلاین
شما باید این را در نظر داشته باشید که در صورت تمایل به آموزش آنلاین با چالش هایی نیز رو به رو خواهید بود که در ادامه به برخی از این چالش ها و مشکلات اشاره خواهیم کرد:
مزایا آموزش آنلاین
سرعت خوب و کارایی بالا:
سرعت خوب و کارایی بالا
فرض کنید، میخواهید در موسسه آموزشی ثبت نام کنید. اگر شما شاغل باشید، مطمئنا با مشکلاتی رو به رو خواهید بود. به طور مثال شما باید حداقل یک هفته از زمان خود را خالی کرده و برای ثبت نام اقدام کنید. همچنین برای شرکت در کلاس آموزشی نیز به وقت خالی احتیاج دارید و این، شرایط شما را سخت خواهد کرد. در حضور فیزیکی در کلاس اگر نکته ای را فراموش کرده باشید باید تا شروع کلاس بعدی صبر کنید یا فقط ساعات خاصی را برای یادگیری وقت بگذارید، اما در آموزش آنلاین نیازی به حضور فیزیکی شما نیست و نیازی نیست در یک ساعت مشخص در حال یادگیری باشید. شما می توانید به تمام منابع در طول شبانه روز دسترسی داشته باشید، در صورت خستگی قدم بزنید یا نوشیدنی میل کنید و بعد به یادگیری ادامه دهید.
این را در نظر داشته باشید که اگر شما در کلاسی شرکت کنید مدرس مجبور است با در نظر گرفتن سطح یادگیری افراد تدریس کند و زمان زیادی از دست میرود؛ اما آموزش آنلاین برای انواع عموم بسیار مناسب است. به فرض مثال فردی قدرت یادگیری بالایی دارد بنابراین درس را زودتر میتواند به اتمام برساند یا اگر فردی قدرت یادگیری ضعیفی دارد درس را دیرتر تمام میکند.
انعطاف پذیری مناسب:
آموزش از راه دور بسیار انعطاف پذیر است، چون در هر زمان و در هر مکان تمامی افراد می توانند به کلاس های آموزشی دسترسی داشته باشند.
ارتباط استاد و دانشجو:ارتباط استاد و دانشجو
دانشجو و استاد از طریق شبکه می توانند با یکدیگر ارتباط داشته باشند و باعث می شود تا استاد در هر مکان و در هر زمانی درسی را ارائه دهد و دانشجو نیز در هر زمان و مکان، درس را انتخاب نماید.
افزایش دسترسی به دانش:
برخی از افراد درس را برای یادگیری انتخاب می کنند و هدفشان صرفا اخذ مدرک نیست و ممکن است در جایی آن آموزش کمتر تدریس می شود و فرد نمی تواند برای یادگیری از محلی به محل دیگر یا حتی از کشوری به کشور دیگر سفر کند؛ آموزش اینترنتی این عمل را آسانتر می کند و به دانشجویان سرتاسر جهان این امکان را میدهد تا در دوره های آموزشی که توسط بهترین مراکز آموزشی ارائه می شود، شرکت کنند. همچنین باعث می شود تا اکثر دانشجویان با دانشجویان خارجی نیز ارتباط برقرار کنند و تجربه های فرهنگی زیادی به دست آورند.
قدرت حرکت بیشتر دانشجویان:
قدرت حرکت بیشتر دانشجویانآموزش مجازی این امکان را فراهم می کند تا مشتاقان یادگیری بتوانند در هر حالتی با وجود اینترنت به یادگیری بپردازند. این امر باعث می شود تا یادگیری بسیار ساده تر شود؛ خصوصا برای افرادی که کار و تحصیل را ترکیب کرده اند. افراد می توانند سر فصل های خود را در اتوبوس، پارک، باشگاه و ….بدون هیچ دغدغه ای فراگیرند.
بدون حد و مرزبودن آموزش online:
علاوه بر محدودیت های مکان، زمان نیز از مسائل اصلی است که یادگیرندگان و معلمان با آن روبرو می شوند. در مورد یادگیری چهره به چهره و حضوری مکان لازم برای حضور گروهی از دانش آموزان، محدود است. زمان هم، شرکت کننده ها را محدود به کسانی می کند که می توانند در یک زمان خاص شرکت کنند. در صورتی که استفاده از یادگیری الکترونیکی این مشکل را برطرف کرده است تا هر کس که به دوره ای علاقه مند باشد در آن شرکت کند بدون نیاز به سازماندهی زمانی و مکانی.
مقرون بهصرفه بودن آموزش آنلاین:
مقرون به صرفه بودنبا این که ممکن است برای گرفتن نسخه های به روز شده کتاب های دانشگاه و یا مدرسه هزینه زیادی صرف کنید اما در آموزش آنلاین این مورد وجود ندارد.
معایب آموزش آنلاین:
همانطور که میدانید هر اتفاقی علاوه بر داشتن مزایا حتما معایبی را نیز به همراه دارد. اما معایت آموزش آنلاین عبارت است از:
نداشتن تعامل بین دانشجو و استاد:
بزرگترین ایرادی که برای آموزش آنلاین مطرح شده تعامل نداشتن حضوری دانشجو و استاد می باشد. البته در برخی از دانشگاه ها این موضوع را تا حدودی حل شده است.
پایین بودن سرعت شبکه:
پایین بودن سرعت شبکهسرعت شبکه امکان دارد گاهی اوقات کم باشد؛ اما این مشکل با خرید سرورهای بزرگ برای شهرستان ها، خطوط پر سرعت و استفاده از کافی نت های پر سرعت قابل حل است.
منزوی شدن افراد:
اگر چه یادگیری الکترونیکی به راحتی توانسته امکان دسترسی از راه دور به یک کلاس درس را در هر زمانی برای دانش آموز فراهم کند، اما ممکن است آن را دچار نوعی انزوا کند. به این دلیل که یادگیری آنلاین یک فعالیت انفرادی است که ممکن است یادگیرنده احساس کند که کاملا به تنهایی عمل می کند. با پیشرفت تکنولوژی و روش های آموزش online، دانش آموزان اکنون می توانند با استفاده از ابزارهایی مانند کنفرانس های ویدئویی، رسانه های اجتماعی و انجمن های گفتگو با استادان و دیگر دانش آموزان در فعالیت های مختلف مشارکت کنند و تعامل داشته باشند.
آسیب های مربوط به سلامت:
آسیب های مربوط به سلامتیادگیری الکترونیکی نیاز به استفاده از رایانه و دستگاه های دیگر دارد؛ این به این معنی است که روی چشم ها، شکل گیری حالت های بد نشستن و دیگر مشکلات فیزیکی ممکن است بر یادگیرنده تاثیر بگذارد.
میزان دسترسی:
تفاوت در میزان دسترسی افراد به کلاس یکی دیگر از مشکلات آموزش آنلاین است. افرادی که از اینترنت پر سرعت برخوردار نیستند و یا سخت افزارهای مناسبی ندارند، ممکن است با مشکل مواجه شوند.
آشنایی با فناوری اطلاعات:
یکی از بزرگترین چالشهایی که در رابطه با شرکت در کلاسهای آنلاین وجود دارد این است که عده ای از دانش آموزان به دلیل آشنایی کمی که با فناوری اطلاعات دارند در این کلاسها شرکت نمیکنند و فکر میکنند استفاده از این کلاسها تنها برای افرادی مناسب است که با فناوری آشنا هستند.
اسکای روم چیست؟
شما می توانید با اسکای روم از مزایای ارتباطات آنلاین با کمترین هزینه بهره مند شوید. این محصول کاملا بومی می باشد و حاصل تلاش متخصصان ایرانی است و برای برگزاری وبینارها، مشاوره های آنلاین، وب کنفرانس ها، همایش ها،سمینارها و ….کاربرد دارد. تاکنون برقراری ارتباط ها با چند صد مخاطب امکان پذیر نبود، اما با اسکای روم امکان پذیر شد.
اگر شما هم این روزها علاقه مندید درباره آموزش آنلاین اطلاعات کسب کنید تا یک دوره آموزشی آنلاین ایجاد کنید و یا در یک دوره آموزشی آنلاین شرکت کنید و به دنبال اطلاعات کاربردی و دقیق هستید ، جای درستی اومدید، چون قصد داریم در این مقاله برای شما درباره اینکه آموزش آنلاین چیست ، ویژگی ها و مزایای آن ، کاربرد آن در صنایع ، سازمان ها و مراکز آموزشی و در نهایت ابزارهای لازم برای ایجاد دوره های آموزشی آنلاین صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید.
همان طور که قبلاً درباره تاریخچه آموزش مجازی و انواع مختلف آن صحبت کردیم ، آموزش آنلاین زیر مجموعه ای از آموزش مجازی محسوب می شود در واقع می توان گفت این روش پازل گمشده و قطعه تکمیل کننده آموزش مجازی برای به حداکثر رساندن تعامل میان شاگرد و استاد می باشد .پیشنهاد می کنم قبل از اینکه به ادامه این مقاله بپردازید مقاله آموزش مجازی چیست را مطالعه کنید.
متاسفانه در حال حاضر بسیاری از افراد آموزش آنلاین را با شیوه های سنتی آموزش مجازی و آموزش آفلاین اشتباه می گیرند و با همین کار با نام این روش آموزشی، بسته های آموزشی ویدیویی و دورههای آموزش از راه دور خود را به فروش می رسانند.که البته مشکل خاصی در این باره وجود ندارد اما این باعث شده است تا دیدگاه درست درباره آموزش آنلاین در جامعه از بین برود
معرفی کلاسهای آنلاین
کلاس آنلاین یک محیط آموزشی است که در آن محدودیتهای زمانی و مکانی برای شرکت کنندهها وجود ندارد و استاد و شاگرد میتوانند در بستر اینترنت با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و تعامل داشته باشند به گونه ای که دانشجو میتواند به راحتی سوالات خود را مطرح کند و استاد پاسخ دهد. نکته اصلی که باعث جذابیت کلاسهای آنلاین شده است این است که امکاناتی فراهم میشود تا افراد بتوانند از سرتاسر ایران در کلاس حضور داشته باشند.
انواع کلاس آنلاین و نحوه ی برگزاری آنها
کلاسهای آنلاین به دو دسته تقسیم بندی میشوند. کلاسهای آنلاین بدون مدرس و ویدئو محور و کلاسهایی که با حضور مدرس برگزار میشوند. در کلاسهای آنلاین ویدئو محور هیچ نظارتی از جانب مدرس وجود ندارد و دانش آموزان با منابع آموزشی آماده شده و بدون نظارت مربی شروع به یادگیری میکنند. اینگونه کلاسها رایج ترین نوع برگزاری کلاسهای آنلاین است که مدرس ممکن است فقط به ارزیابی دانشجویان بپردازد. در اینگونه کلاسها یک ویدئو آموزشی به دانشجو داده میشود تا مشاهده کند و در نهایت ممکن است یک آزمون آنلاین وجود داشته باشد.
کلاس آنلاین
اما کلاس آنلاین با حضور مدرس در بسیاری از مولفهها شبیه کلاسهای فیزیکی است. در این نوع کلاسها یک مدرس وجود دارد که در زمان مشخصی کلاس درس را برگزار میکند و دانشجویان از طریق ویدئو کنفراس در کلاس شرکت میکنند. در این کلاس اسلایدها نمایش داده میشوند و میتوانید سر فصل مطالب را ببینید و اگر سوالی از مدرس داشتید بپرسید تا به سوالات شما پاسخ داده شود.
آیا هنوز مطلب (( ۵ راه تقویت اعتماد به نفس برای کنکوریها)) را مطالعه نکرده اید؟؟؟ >>
برای شرکت در کلاسهای آموزشی آنلاین به ابزارهای زیر نیاز دارید:
کامپیوتر رومیزی، لپ تاب، تبلت یا موبایل
استفاده از اینترنت با سرعت مناسب و پهنای باند زیاد
هدست یا اسپیکر و میکروفون جهت مکالمات صوتی با استاد
استفاده از آخرین نسخه ی مرورگرهایی نظیر گوگل کروم یا موزیلا فایرفاکس
بهترین راه برای شرکت در یک کلاس آنلاین استفاده از کامپیوتر یا لپ تاب میباشد.
امتیازات استفاده از کلاسهای آنلاین
۱- با استفاده از کلاسهای آنلاین در وقت افراد صرفه جویی میشود و از هزینههای بالا جلوگیری میشود.
۲- دسترسی افراد به کلاسهای آموزشی بدون محدودیت مکانی و از طریق اینترنت وجود دارد.
۳- در کلاسهای آنلاین امکان ضبط کردن کلاسها و مشاهده ی مجدد آنها از طریق نرم افزارهایی نظیر LMS وجود دارد.
۴- بهره مندی آسان از بهترین و مجرب ترین اساتید کشور.
۵- عدم نیاز به امکاناتی نظیر میز و صندلی، تجهیزات آموزشی یا کلاسهای فیزیکی.
۶- مشاهده ی با کیفیت تصویر و صدای استاد و محتوای آموزشی.
۷- امکان به اشتراک گذاری و نمایش اسلایدهای آموزشی و فایلهای pdf، ویدئوهای آموزشی به صورت همزمان.
۸- در کلاسهای آنلاین امکان نظارت خانوادهها بر روند تدریس مدرسین وجود دارد.
۹- دانش آموزان در هرکجای کشور که باشند به راحتی این امکان را دارند که از امکانات تحصیلی استفاده کنند.
۱۰- یادگیریهای الکترونیکی توجه دانش آموزان را بیشتر جلب میکند و در نتیجه ویژگی تعاملی بودن و بازدهی بیشتری دارد.
۱۱- با استفاده از کلاسهای آنلاین قدرت انتخاب بیشتری خواهید داشت تا روی موضوع مورد نظر خود تمرکز کنید.
۱۲- مطالعه و حضور در کلاسهای آنلاین به شما انعطاف پذیری بیشتری میدهد و میتوانید راحت تر برای حضور در کلاس و دیگر فعالیتهای خود برنامه ریزی کنید.
۱۳- استفاده از کلاسهای آنلان این امکان را به شما میدهد که محیط آموزش را آنطور که راحت تر هستید انتخاب کنید. اتاق خواب، اتاق مطالعه یا هرجای دیگری که برای شما مناسب تر میباشد.
۱۴- در آموزشهای الکترونیکی و کلاهای مجازی دانش آموزان اعتماد به نفس بیشتری برای برقراری ارتباط دارند و در مباحث کلاس میتوانند تعامل بیشتری با استاد داشته باشند.
۱۵- استفاده از کلاسها در تمام روزهای هفته و تمام ساعتهای شبانه روز.
۱۶- استفاده آسان از کلاسها و اجتناب از عوامل استرس زایی نظیر ترافیک و یا حضور در جمع.
۱۷- تمرکز و تعامل بیشتری میان استاد و شاگردان وجود دارد.
۱۸- استفاده از کلاسهای آنلاین برای افراد شاغل بسیار مفید میباشد زیرا به راحتی میتوانند ضبط شده آن را مشاهده کنند.
۱۹- در این روش سرعت مطالعه دست دانشجو است و میتواند راحتت تر از اطلاعات به روز دنیا استفاده کند.
۲۰- در این روش قابلیت استفاده از امکانات مولتی مدیا وجود دارد که کمک میکند مطالب بهتر در ذهن دانش آموز تثبیت شود.
۲۱- قابلیت گرفتن کوئیز توسط استاد وجود دارد. در کلاسهای آنلاین استاد سوالات چهارگزینه ای را مطرح میکند و برای پاسخ به آنها وقت مشخصی را در نظر میگیرد.
۲۲- استفاده از کلاسهای آنلاین رابط گرافیکی مناسبی دارد و نسبت به کلاسهای حضوری خسته کننده نیست.
در عصر جدید امروز، مراکز زیادی آموزش خود را به شیوه آموزش آنلاین برای سهولت کار علاقه مندان به یادگیری استفاده میکنند. پس یکی از شاخه های نوین آموزش مجازی، آموزش آنلاین می باشد. آیا به این فکر کرده اید که معنی آموزش آنلاین چیست وآیا با یادگیری آنلاین تفاوتی دارد؟آموزش آنلاین چیست
آموزش آنلاین، یادگیری برنامه ریزی شده ای است که در آن معمولاً یادگیری و آموزش در محیط های جدا از هم صورت می گیرد و به تکنولوژی های ارتباطی و نهادی برای طراحی و برنامه ریزی آموزش، نیازمند است. یادگیری آنلاین فقط بر روی نیاز های یادگیرنده برای رابطه با مدرس تمرکز می کند، درحالی که آموزش آنلاین باید شامل دو طرف ارتباط، یعنی مدرس و یادگیرنده باشد.
در آموزش آنلاین از جدیدترین و به روزترین ابزارهای ارتباطی مانند: ایمیل، وب سایت، وبلاگ و انواع نرم افزار ها و … استفاده می شود تا محتوای آموزشی را در اختیار کاربران و کارآموزان خود قرار دهد. تعامل در آموزش آنلاین به دو صورت انجام می شود:
همزمان(Synchronous)
غیر همزمان (Asynchronous)
امروزه، اینترنت یک منبع مهم و با ارزش در آموزش محسوب می شود که با استفاده از کامپیوتر برای تمامی عموم در هر زمان و مکان قابل دسترسی است. با توجه به اینکه در آینده ای نه چندان دور اکثر مشاغل با اینترنت رو به رو می شوند، این نیاز روز به روز افزایش می یابد تا از سیستم آموزش مجازی LMS استفاده کنند.
آموزش الکترونیکی:
یکی از متدهای آموزش آنلاین، آموزش الکترونیک می باشد و نوعی سبک نوین در آموزش از راه دور محسوب می شود. در واقع آموزش الکترونیکی از زیر شاخه های آموزش آنلاین است که در آن ارتباط مدرس و یادگیرنده به تکنولوژی اینترنت محدود می شود. در آموزش آنلاین، ارتباط مدرس و یاد گیرنده می تواند از طریق ویدئو کنفرانس و یا اینترنت و شبکه های اجتماعی باشد. در این نوع آموزش تمامی محتوای های آموزشی از جمله انیمیشن، صدا، تصویر، ویدئو، سی دی رام، دی وی دی رام، اینترنت و …. به وسیله فناوری های مختلف مانند شبکه های تلویزیونی، انواع نرم افزار ها، شبکه های داخلی و بین المللی در اختیار کارآموزان قرار می گیرد.
مفاهیم دیگر آموزش آنلاین:
آموزش آنلاین
این آموزش به عنوان یک تکنیک آموزشی شناخته شده است که می تواند شامل آموزش الکترونیکی و آموزش ترکیبی باشد. به طور کلی به ایده استفاده از ابزارهای آنلاین برای آموزش اشاره دارد.
یکی از این نرم افزارها Adobe Connect نام دارد. شما می توانید با مراجعه به مقاله آموزش کار با ادوبی کانکت ما نحوه کار با آن را بیاموزید.
آموزش الکترونیکی
آموزش الکترونیکی یک شیوه نوین آموزشی می باشد که به منظور دسترسی آسان و ارزان همه به منابع و خدمات آموزشی در هر زمان و در هر مکان با استفاده از فناوری و ارتباطات (از قبیل ابزارهای الکترونیکی) انجام می پذیرد.همچنین این آموزش فرصتی ایجاد کرده تا دانش آموزان و مدرسان به تبادل .نظر به صورت آنلاین بپردازند
آموزش از راه دورآموزش از راه دور
اگر چه آموزش از راه دور گفته می شود اما اغلب به عنوان مترادف آموزش آنلاین استفاده می شود. ابتدا به منظور جذب دانش آموزان از سراسر جهان معرفی شد. مثلا دانشگاه ها در حال ارائه دوره های آموزش از راه دور اختصاصی هستند تا زمانی که آنها شرایط ورود و صلاحیت ورود به دانشگاه را داشته باشند. از این رو برای دانشجویان اروپایی امکان پذیر شد تا به راحتی در یک کالج آمریکایی بدون نیاز به مسافرت حضور پیدا کنند.
آموزش ترکیبی
شیوه ای است که در سطوح مختلف (دوره های تک درس، اخذ گواهینامه های علمی – فنی – تخصصی، مدارج دانشگاهی و غیره) به دانشجویان امکان می دهد که تمام یا بخشی از دوره آموزشی را از راه دور (مثلا” در منزل خود و در شهر یا حتی کشوری دیگر) و بدون نیاز به حضور فیزیکی در کلاس درس بگذرانند و در صورت موفقیت در آزمون های مربوطه از امتیازاتی مشابه دانشجویان حضوری بهره مند شوند. این آموزش به کلیه افراد امکان ادامه تحصیل می دهد. حتی کسانی که برنامه کاری و یا محل سکونت، مانع از حضور آنها درکلاسهای درس دوره های حضوری می باشد.
ابزارهای کلاسهای آموزشی آنلاین:ابزارهای کلاس های آموزشی آنلاین
- کامپیوتر رومیزی، لپ تاب، تبلت یا موبایل.
- استفاده از اینترنت با سرعت مناسب و پهنای باند زیاد.
- هدست یا اسپیکر و میکروفون جهت مکالمات صوتی با استاد.
- استفاده از آخرین نسخه ی مرورگرهایی نظیر گوگل کروم یا موزیلا فایرفاکس.
- بهترین راه برای شرکت در یک کلاس آنلاین استفاده از کامپیوتر یا لپ تاب میباشد.
مزایا و معایب آموزش آنلاین
شما باید این را در نظر داشته باشید که در صورت تمایل به آموزش آنلاین با چالش هایی نیز رو به رو خواهید بود که در ادامه به برخی از این چالش ها و مشکلات اشاره خواهیم کرد:
مزایا آموزش آنلاین
سرعت خوب و کارایی بالا:
سرعت خوب و کارایی بالا
فرض کنید، میخواهید در موسسه آموزشی ثبت نام کنید. اگر شما شاغل باشید، مطمئنا با مشکلاتی رو به رو خواهید بود. به طور مثال شما باید حداقل یک هفته از زمان خود را خالی کرده و برای ثبت نام اقدام کنید. همچنین برای شرکت در کلاس آموزشی نیز به وقت خالی احتیاج دارید و این، شرایط شما را سخت خواهد کرد. در حضور فیزیکی در کلاس اگر نکته ای را فراموش کرده باشید باید تا شروع کلاس بعدی صبر کنید یا فقط ساعات خاصی را برای یادگیری وقت بگذارید، اما در آموزش آنلاین نیازی به حضور فیزیکی شما نیست و نیازی نیست در یک ساعت مشخص در حال یادگیری باشید. شما می توانید به تمام منابع در طول شبانه روز دسترسی داشته باشید، در صورت خستگی قدم بزنید یا نوشیدنی میل کنید و بعد به یادگیری ادامه دهید.
این را در نظر داشته باشید که اگر شما در کلاسی شرکت کنید مدرس مجبور است با در نظر گرفتن سطح یادگیری افراد تدریس کند و زمان زیادی از دست میرود؛ اما آموزش آنلاین برای انواع عموم بسیار مناسب است. به فرض مثال فردی قدرت یادگیری بالایی دارد بنابراین درس را زودتر میتواند به اتمام برساند یا اگر فردی قدرت یادگیری ضعیفی دارد درس را دیرتر تمام میکند.
انعطاف پذیری مناسب:
آموزش از راه دور بسیار انعطاف پذیر است، چون در هر زمان و در هر مکان تمامی افراد می توانند به کلاس های آموزشی دسترسی داشته باشند.
ارتباط استاد و دانشجو:ارتباط استاد و دانشجو
دانشجو و استاد از طریق شبکه می توانند با یکدیگر ارتباط داشته باشند و باعث می شود تا استاد در هر مکان و در هر زمانی درسی را ارائه دهد و دانشجو نیز در هر زمان و مکان، درس را انتخاب نماید.
افزایش دسترسی به دانش:
برخی از افراد درس را برای یادگیری انتخاب می کنند و هدفشان صرفا اخذ مدرک نیست و ممکن است در جایی آن آموزش کمتر تدریس می شود و فرد نمی تواند برای یادگیری از محلی به محل دیگر یا حتی از کشوری به کشور دیگر سفر کند؛ آموزش اینترنتی این عمل را آسانتر می کند و به دانشجویان سرتاسر جهان این امکان را میدهد تا در دوره های آموزشی که توسط بهترین مراکز آموزشی ارائه می شود، شرکت کنند. همچنین باعث می شود تا اکثر دانشجویان با دانشجویان خارجی نیز ارتباط برقرار کنند و تجربه های فرهنگی زیادی به دست آورند.
قدرت حرکت بیشتر دانشجویان:
قدرت حرکت بیشتر دانشجویانآموزش مجازی این امکان را فراهم می کند تا مشتاقان یادگیری بتوانند در هر حالتی با وجود اینترنت به یادگیری بپردازند. این امر باعث می شود تا یادگیری بسیار ساده تر شود؛ خصوصا برای افرادی که کار و تحصیل را ترکیب کرده اند. افراد می توانند سر فصل های خود را در اتوبوس، پارک، باشگاه و ….بدون هیچ دغدغه ای فراگیرند.
بدون حد و مرزبودن آموزش online:
علاوه بر محدودیت های مکان، زمان نیز از مسائل اصلی است که یادگیرندگان و معلمان با آن روبرو می شوند. در مورد یادگیری چهره به چهره و حضوری مکان لازم برای حضور گروهی از دانش آموزان، محدود است. زمان هم، شرکت کننده ها را محدود به کسانی می کند که می توانند در یک زمان خاص شرکت کنند. در صورتی که استفاده از یادگیری الکترونیکی این مشکل را برطرف کرده است تا هر کس که به دوره ای علاقه مند باشد در آن شرکت کند بدون نیاز به سازماندهی زمانی و مکانی.
مقرون بهصرفه بودن آموزش آنلاین:
مقرون به صرفه بودنبا این که ممکن است برای گرفتن نسخه های به روز شده کتاب های دانشگاه و یا مدرسه هزینه زیادی صرف کنید اما در آموزش آنلاین این مورد وجود ندارد.
معایب آموزش آنلاین:
همانطور که میدانید هر اتفاقی علاوه بر داشتن مزایا حتما معایبی را نیز به همراه دارد. اما معایت آموزش آنلاین عبارت است از:
نداشتن تعامل بین دانشجو و استاد:
بزرگترین ایرادی که برای آموزش آنلاین مطرح شده تعامل نداشتن حضوری دانشجو و استاد می باشد. البته در برخی از دانشگاه ها این موضوع را تا حدودی حل شده است.
پایین بودن سرعت شبکه:
پایین بودن سرعت شبکهسرعت شبکه امکان دارد گاهی اوقات کم باشد؛ اما این مشکل با خرید سرورهای بزرگ برای شهرستان ها، خطوط پر سرعت و استفاده از کافی نت های پر سرعت قابل حل است.
منزوی شدن افراد:
اگر چه یادگیری الکترونیکی به راحتی توانسته امکان دسترسی از راه دور به یک کلاس درس را در هر زمانی برای دانش آموز فراهم کند، اما ممکن است آن را دچار نوعی انزوا کند. به این دلیل که یادگیری آنلاین یک فعالیت انفرادی است که ممکن است یادگیرنده احساس کند که کاملا به تنهایی عمل می کند. با پیشرفت تکنولوژی و روش های آموزش online، دانش آموزان اکنون می توانند با استفاده از ابزارهایی مانند کنفرانس های ویدئویی، رسانه های اجتماعی و انجمن های گفتگو با استادان و دیگر دانش آموزان در فعالیت های مختلف مشارکت کنند و تعامل داشته باشند.
آسیب های مربوط به سلامت:
آسیب های مربوط به سلامتیادگیری الکترونیکی نیاز به استفاده از رایانه و دستگاه های دیگر دارد؛ این به این معنی است که روی چشم ها، شکل گیری حالت های بد نشستن و دیگر مشکلات فیزیکی ممکن است بر یادگیرنده تاثیر بگذارد.
میزان دسترسی:
تفاوت در میزان دسترسی افراد به کلاس یکی دیگر از مشکلات آموزش آنلاین است. افرادی که از اینترنت پر سرعت برخوردار نیستند و یا سخت افزارهای مناسبی ندارند، ممکن است با مشکل مواجه شوند.
آشنایی با فناوری اطلاعات:
یکی از بزرگترین چالشهایی که در رابطه با شرکت در کلاسهای آنلاین وجود دارد این است که عده ای از دانش آموزان به دلیل آشنایی کمی که با فناوری اطلاعات دارند در این کلاسها شرکت نمیکنند و فکر میکنند استفاده از این کلاسها تنها برای افرادی مناسب است که با فناوری آشنا هستند.
اسکای روم چیست؟
شما می توانید با اسکای روم از مزایای ارتباطات آنلاین با کمترین هزینه بهره مند شوید. این محصول کاملا بومی می باشد و حاصل تلاش متخصصان ایرانی است و برای برگزاری وبینارها، مشاوره های آنلاین، وب کنفرانس ها، همایش ها،سمینارها و ….کاربرد دارد. تاکنون برقراری ارتباط ها با چند صد مخاطب امکان پذیر نبود، اما با اسکای روم امکان پذیر شد.