معرفی مشاغل ، سایت معرفی مشاغل کشور ، طراحی سایت



آشنایی با مشاغل مختلف این امکان را به دانش آموزان می دهد تا متناسب بااستعداد،توانایی،رغبت ،هوش وعلائق خود نسبت به انتخاب رشتة تحصیلی مناسب که منجر به انتخاب شغل مورد علاقة آنها می شود ، اقدام نمایند.

راهنمایی شغلی: 
راهنمایی شغلی نوع دیگری ازراهنمایی است که بدان وسیله به فرد کمک می شود تابراساس شناخت استعدادها،رغبتهاومحدودیتها ونیز نیازهای شغلی جامعه ومحیط زندگی خود، بتواند شغل مناسبی انتخاب کند و پس ازگذراندن دوره های آموزشی به طورموفقیّت آمیز و رضایتبخشی به آن اشتغال ورزد.

فرانک پارسونز که از بنیانگذاران نهضت راهنمایی شغلی در آمریکا است،در این مورد می گوید: ‹‹راهنمایی شغلی کمک به فرد است تا شغل مناسبی را انتخاب کند،برای انجام دادن آن آماده شود و به طور موفقیّت آمیزی به انجام آن بپردازد. ››
از دیدگاه وی راهنمایی شغلی سه مرحله دارد:
1-شناخت توانائیها ،رغبتها ومحدودیتهای فرد.
2-شناخت خصوصیات مشاغل وفرصتهای شغلی جامعه .
3-برقراری سازش منطقی بین خصوصیات فردی با خصوصیات شغلی.

شیوه های اجرایی راهنمایی شعلی:
1-بازدید از مراکز و محیطهای شغلی.
2-معرفی مشاغل(بخصوص در هفته معرفی مشاغل)
3-ارائه واحد شناسایی مشاغل د دروس مختلف مرتبط.
4-مقاله نویسی شغلی.
5-اجرای نمایشنامه شغلی.
6-اشتغال در ایام فراغت.
7- انجام مصاحبه های شغلی توسط دانش آموزان.

اهداف راهنمایی شغلی در دوره های مختلف تحصیلی : 
مهمترین هدف راهنمایی شغلی دردورة ابتدایی آن است که دانش آموزان متوجه شوند که وجود تمام مشاغل مشروع و نیز اشتغال در آنها برای ادامة زندگی افراد و بقای جامعه لازم است.
دردورة راهنمایی تحصیلی ،دانش آموزان از طریق راهنمایی شغلی،باید از توانائیها وخصوصیات خود بیشتر آگاه شوند و با تاکید بر خودشناسی و شناخت مشاغل مختلف، برای طرح ریزی شغلی آماده شوند. در این دوره ،خودشناسی بر شغل شناسی مقدم است.
دردوره متوسطه ،راهنمایی شغلی دو هدف اصلی را دنبال می کند:
اول آنکه با فراهم کردن امکانات و موقعیت ، دانش آموز باخودشناسی و شغل شناسی کاملتر و دقیق تر طرح ریزی شغلی را انجام دهد و مشکلات موجود را درانتخاب شغل برطرف نماید.
دوم آنکه باید اطلاعات دقیق تری دربارة نتایج آزمونهای روانی ، شناسایی مشاغل متعدد وامکانات وفرصتهای استخدامی دردسترس دانش آموزان قرار گیرد.

رابطة راهنمایی تحصیلی با راهنمایی شغلی :
انسان در طول زندگی،با سه انتخاب مهم و سرنوشت ساز روبرو است :
انتخاب رشتة تحصیلی ، انتخاب شغل و انتخاب همسر.
راهنمایی تحصیلی مقدمه ای برای راهنمایی شغلی محسوب می شود و به عبارتی دیگر،راهنمایی تحصیلی ،پایه و اساس محکمی برای راهنمایی شغلی است. یک انتخاب مناسب رشتة تحصیلی می تواند مقدمه ای برای انتخاب یک شغل مناسبتر باشد.

تعریف کار و شغل :  ازنظر راهنمایی شغلی ،کار فعالیتی است نسبتا” دائمی که با تولید کالا و یا ارائة خدمتی همراه است و برای آن دستمزدی پرداخت می شود.

کار دارای چند خصوصیت است:
1-نوعی فعالیت فکری یا جسمی است که به منظور رفع نیازهای انسان انجام می گیرد. این تلاش در نهایت باعث خستگی عضلانی وعصبی می شود وفردپس از مدتی کارکردن به استراحت نیاز دارد. 2-تلاش نسبتا” دائمی است و فعالیت های زودگذر و موقتی را شامل نمی گردد.
3-از طریق کار،کالایی تولید می شود یا خدمتی ارائه می شود.لذامشاغل کاذب در جامعه جزء شغل و کار به حساب نمی آیند.
4-دربرابر انجام دادن کار،دستمزدی پرداخت می گردد. اگر فردی برای تفریح و بدون دستمزد به تولید کالا و یا ارائه خدمتی اقدام کند،به عمل او سرگرمی گفته می شود.
5-فرد باید از انجام کار لذت نیز ببرد.  
علل کار کردن:
1-کار کردن وسیله مناسبی برای به مصرف رساندن انرژی بدن در راه مطلوب و نیل به تعادل فیزیولوژیک محسوب می شود. از طریق کار کردن ، انرژی به مصرف می رسد و بی نظمی های داخلی سیستم بدن کاهش می یابد و حیات سلول ها به درستی ادامه می یابد.
2- کار کردن وسیله ای برای برقراری و تحکیم روابط اجتماعی با همنوعان است. درمحیط های کاری که از محبّت و صمیمیت مملو باشد ،نیازهای روانی ارضاء می گردد و کارکنان احساس یاس و بیگانگی نمی کنند.
3-انسان از طریق کار کردن نقش معینی را به عهده می گیرد و خودش را جزیی از جامعه به حساب می آورد. ارزش هر فرد در جامعه به شغلی بستگی دارد که عهده دار آن است.
4-کار کردن موجب شناخت تواناییها و محدودیتهای افراد می شود و شخص با مقایسه خود با دیگران می تواند به رفع کمبودهای خود اقدام نماید.
5-کارکردن موجب استقلال می شود.انسان بیکار فرد وابسته ای است و نمی تواند آرزوها و خواسته هایش را عمل کند .استقلال و تامین نیازها در سایه کار و تلاش حاصل می شود.

نقش مشاوران در مدارس:
مشاوران مدارس در این هفته با کمک از کلیه امکانات مدرسه و انجام فعالیت های ذیل،می توانند نقش موثری را در آشنایی بهتر دانش آموزان با مسیر شغلی آینده خود داشته باشند:
- سخنرانی مشاوران در زمینه های موفقیت،کارآفرینی ،برنامه ریزی درسی و مطالعاتی و...
-تهیه بروشورهای شغلی ،تراکت ،پلاکارد و نصب پیام های مناسب شغلی بر روی تابلوهای مشاوره مدارس با کمک از دانش اموزان علاقمند
- دعوت از چهره های موفق کارآفرینی و خوداشتغالی شهر
- دعوت از متخصصان موفق رشته های گوناگون تحصیلی و دانشگاهی مثل پزشکان،اساتید دانشگاه و... برای ایراد سخنرانی و برگزاری جلسه پرسش و پاسخ
- بازدیدهای علمی و شغلی از مراکز و کارخانجات تولیدی و صنعتی،بیمارستان ها،دانشگاه ها و...
- نمایش فیلم و اسلایدهای معرفی مشاغل گوناگون
- بازدید از هنرستان های کاردانش و فنی و حرفه ای
-بازدید از نمایشگاه های مشاغل برپاشده در سطح منطقه و استان
- انجام مسابقات مقاله نویسی،نقاشی،روزنامه دیواری، انجام مصاحبه های شغلی ،وبلاگ نویسی با موضوع شغل
-معرفی رشته های دانشگاهی در هفته معرفی مشاغل
- دعوت از نفرات برتر کنکور سالیان گذشته جهت صحبت
-جلسه آموزش خانواده برای آشنایی اولیاء داشن آموزان پایه اول با روند هدایت تحصیلی و شغلی
 تعریف شغل ، کار یا حرفه

شغل ،پیشه ، حرفه یا کار، آن بخش از زندگی ما انسان‌هاست که استقلال و رشد شخصی‌مان را بهمراه دارد. رسیدن به این سطح از زندگی و ادامه دادن بدون داشتن اطلاعات پایه‌ای و لازم، قطعاً چالش‌های پیش رو را سخت‌تر می‌کند. بهتر است قبل از قرارگیری در مسیرشغلی و استخدام شرکت‌ها ، تحقیق کرده و تعاریف اولیه موجود در ذهن‌مان را با علم روز مربوطه، به‌روزرسانی کنیم. در این مقاله جدیدترین تعاریف و انواع شغل را بررسی خواهیم کرد.
اصطلاح شغل می‌تواند معانی مختلفی داشته باشد. از جمله :

    کار تمام‌وقت یا پاره‌وقت با حقوق مشخص.
    کار پروژه‌ای ، فریلنسرینگ یا دورکاری.
    کار وظیفه‌ای‌ با مسئولیتی مشخص(مثل وظایف مادرانه).
    کار پروژه‌ای بلند مدت (مثل پروژه‌های سدسازی).

اصول شناسی “شغل” :

در دهه ۱۶۲۰ میلادی در انگلستان کلمه “شغل” به معنای” وظیفه‌ی انجام بخشی از کل کار” معرفی شد. تا اینکه در دهه  ۱۶۵۰ میلادی معنای آن بهبود داده شد و به جمله‌ی “وظایفی که افراد به‌ازای دریافت پول انجام می دهند” تغییر کرد.
تعریف شغل از منظر مراجع معتبر:

سازمان و ارگان‌های معتبر تعاریف متفاوتی از شغل ارائه داده‌اند که به شرح زیر می‌باشند:
تعریف شغل در واژه‌نامه کمبریج :

در واژه‌نامه کمبریج، شغل مسئولیتی است که یک شخص برای بدست آوردن دستمزد یا مبلغی برعهده می‌گیرد. مسئولیتی که سختی و مشکلات مربوط به خود را بهمراه دارد.
تعریف شغل در ویکیپدیا :

شغل یا پیشه به فعالیت منظمی می‌گویند که در ازای دریافت پول انجام می‌شود. یک فرد پیشه خود را می‌تواند بصورت کارآموزی یا کارمندی یا حتی خوداشتغالی بدست بیاورد.
تعریف شغل در سازمان بین‌المللی کار(ILO) :

اکنون سازمان بین‌المللی کار تعریف شغل را کامل‌تر و آن را “مجموعه‌ای از وظایف و فعالیت‌هایی که فرد برای یک واحد اقتصادی انجام می‌دهد” عنوان کرد.
تعریف شغل در ماده‌ ۷ قانون استخدام کشور ایران :

این تعریف کار که بیش از ۵۰ سال قدمت دارد، شغل را مجموع وظایف و مسئولیت‌های مرتبط و مستمر و مشخصی می‌داند که از طرف سازمان امور اداری و استخدامی کشور به عنوان کار واحد شناخته شده باشد.
انواع مشاغل :

شغل چیست؟ انواع شغل یا مشاغل کدامند؟ 1

افراد جامعه شغل‌های متفاوتی دارند. از کارمند یک بانک گرفته تا باغبان، نویسنده، فروشنده، … و حتی یک زن خانه‌دار با توجه به تعریف، دارای شغل هستند. از آنجایی که شغل ها به چند دسته تقسیم می شوند ، انواع شغل براساس میزان مهارت و تخصص مورد نیاز، به بخش‌های زیر تقسیم می‌گردند:
۱. شغل‌های تخصصی:

این نوع شغل به مدرک دانشگاهی نیاز دارد. مثل وکالت، پزشکی، دندانپزشکی، معماری، کتابداری، فیزیکدان، معلمی، استاد دانشگاه، مهندسی، داروسازی و… .
۲. شغل‌های نیمه تخصصی:

این دسته از شغل‌ها “مهارتی” هستند و به توانایی فیزیکی افراد وابسته می‌باشد. از جمله کارهای نجّاری، مکانیک خودرو، آرایشگری، نانوایی، قصاب، لوله‌کش، باغبان و… که البته در دسته‌بندی مشاغل خدماتی نیز قرار می‌گیرد. برای بدست آوردن یکی از شغل‌های خدماتی نیاز به گذراندن دوره‌ی آموزشی عملی یا کارآموزی زیردست استادکاران آن حرفه‌ می‌باشد. ( در ایران، سازمان فنی‌حرفه‌ای که یک سازمان دولتی می‌باشد، دوره‌های آموزش عملی را برای علاقمندان برگزار می‌کند. همچنین دانش‌آموزان در مقاطع دبیرستان می‌توانند وارد مدارس فنی و حرفه‌ای یا هنرستان شوند.)

بین مشاغل تخصصی و نیمه تخصصی، مشاغل فنی و مدیریتی هم وجود دارند که برخی از آنها به مدرک دانشگاهی نیازمند است.
۳. شغل‌های غیرتخصصی:

شغل‌هایی هستند که به تخصص و مهارت خاصی نیاز ندارند. نمونه این شغل‌ها خدمتکار، نگهبان، کارگر مزرعه، نظافت‌چی و … می‌باشد.

البته شایان ذکر است بسیاری از مدیران موفق شرکت‌های بزرگ، تحصیلات دانشگاهی ندارند. در حقیقت، بسیاری از آنها در رده‌های شغلی رده پایین شروع به کار کرده، مهارت‌های تخصصی بدست آوردند و به تلاش خود ادامه دادند تا به جایگاه بالاتری رسیدند.

ریچارد برانسون ، بنیانگذار و مدیرعامل انگلیسی گروه ویرجین، به دلیل بیماری معلولیت آموزشی در سن ۱۶ سالگی مدرسه را ترک کرد. در واقع ، رئیس وی، رابرت درایسون پیش بینی کرده بود که وی یا ادامه زندگی‌ش را در زندان به سر می‌برد یا میلیونر خواهد شد. امروز دارایی خاص او بالغ بر ۵ میلیارد دلار برآورد شده است.
مشاغل تمام‌وقت و نیمه‌وقت

شغل چیست؟ انواع شغل یا مشاغل کدامند؟ 2

در شغل تمام وقت ، افراد حدود ۳۵ تا ۴۰ ساعت در هفته کار می‌کنند درحالی که ساعت کاری در شغل پاره‌وقت کمتر از این مقدار می‌باشد. همین طور تعداد مشاغل پاره‌وقت در کشورهای پیشرفته به طور قابل توجهی افزایش یافته است و همچنان رو به رشد می‌باشد. شغل دانشجویی از جمله کارهای پاره‌وقت می‌باشد.

شغل‌ها را می‌توان بصورت خوداشتغالی، واسطه‌گری، مشاغل جدید، فصلی، موقتی یا قراردادی هم دسته‌بندی کرد.

بیشتر افراد برای کارهایی که انجام می دهند حقوق دریافت می‌کنند. با این حال، برخی از شغل‌ها هم وجود دارند که بدون پرداخت پول می‌باشند. از نمونه‌های آن می‌توان به کارآموزی، خانه‌داری و … اشاره کرد. کارهای داوطلبانه و NGO ها نیز نمونه‌ای از کارهای بدون حقوق می‌باشد.

    طبق گزارشات در سال ۱۳۹۷، در دنیا حدود ۱۵ هزار نوع شغل وجود دارد، که در ایران تنها ۳۰۰۰ نوع از این شغل‌ها تعریف شده‌اند.

شغل روزمزد چیست؟

شغل چیست؟ انواع شغل یا مشاغل کدامند؟ 3

“شغل روزمزد” اصطلاحی است که به طور معمول به کارهایی با درآمد کم گفته می‌شود که مردم آن را تا زمان رسیدن به حرفه رویایی‌شان انجام می‌دهند. بعنوان مثال، ممکن است فردی با هدف دست‌یابی به یک ورزشکار ، بازیگر ، موسیقیدان یا نویسنده موفق، بصورت موقت در یک رستوران بعنوان پیشخدمت یا سالن‌دار مشغول به فعالیت باشد.

بسیاری از دانشجویان دانشگاهها در سراسر دنیا نیز بخاطر سبک زندگی‌شان، به سراغ شغل روزمزد می‌روند. در واقع این نوع کار، جزء شغل های پاره‌وقت دانشجویی به حساب می‌آید. در نهایت شغل روزمزد، فعالیتی است که فرد پس از بدست آوردن کار ایده‌آل‌اش، آن را به راحتی کنار می‌گذارد.
رضایت شغلی

میزان لذتی است که از انجام کار خود به دست می‌آوریم. هرقدر به کاری که انجام می‌دهیم علاقمند باشیم، این میزان بیشتر خواهد بود. میزان رضایت شغلی، به دیدگاه ما نسبت به وجوه مختلف شغل بستگی دارد. این وجوه می‌توانند میزان درک ما از شغل ، محیط کار و تجربه های عاطفی که در محل کار تجربه می‌کنیم، مربوط باشد.

رضایت شغلی به نگرش ما بستگی دارد. ممکن است دو فرد مختلف در یک موقعیت شغلی، به اندازه یکسان رضایت شغلی نداشته باشند.
آگهی شغلی یا فرصت شغلی چیست؟

هنگامی که یک شرکت براساس وظایف و تعاریف شغلی به یک نیروی کاری نیاز دارد، آن جایگاه را در قالب آگهی استخدامی بصورت مستقیم یا غیرمستقیم برای کارجویان منتشر می‌کند.

در ابتدای آگهی استخدامی، توضیحات مربوط به آن کار نوشته می‌شود، که شامل وظایفی است که نیروی کار باید انجام دهد و ادامه توضیحات مربوط به حقوق، پاداش، مدارک تحصیلی مورد نیاز و … می باشد. در آخر، این فرصت کاری ممکن است از طریق وب‌سایت آن مجموعه یا رسانه‌های استخدامی همچون همکارجو، برای سایر کارجویان منتشر شود.

این توضیحاتی بود از جدیدترین و آخرین تعاریف و تغییرات شغل و انواع آن که بطور مکرر در همین صفحه به‌روزسانی خواهد شد. اگر در ابتدای مسیرشغلی و تازه‌کار هستید پیشنهاد می‌کنیم راهنمای چگونگی استخدام شرکت ها را بخوانید یا خیلی سریع تر، با استفاده از «سیستم هوشمند

تماس با گیل دیتا تماس با گیل دیتا تماس با گیل دیتا تماس با گیل دیتا

مطالب مشابه


2019 © تمامی حقوق این وب‌سایت برای گیل دیتا محفوظ است.
انصراف
پشتیبانی آنلاین