خطاهای ایندکس گوگل(طراحی سایت رشت)
- تاریخ :
- دسته بندی : طراحی سایت / طراحی وبسایت
- بـازدید : 380
- نظـرات : 0
- نـویسنده : javadtaeb
رفع خطاهای ایندکس گوگل که باعث عدم دسترسی ربات های گوگل و ایندکس نشدن صفحات سایت می شود، بسیار با اهمیت است. ایندکس شدن مطالب و یا همان دسترسی ربات های گوگل به صفحات سایت، یکی از مهمترین نکاتی است که بر روی سئو سایت تاثیر می گذارد. ایندکس شدن به معنی قرار گرفتن محتوا در فهرست گوگل است
تا زمانی که سایت شما به گوگل به درستی معرفی و ایندکس نشده باشد، نمی توانید انتظار داشته باشید تا کلمات کلیدی شما رتبه خوبی در گوگل داشته باشد. گاهی به دلیل بروز خطاهایی در سایت، ایندکس مطالب از سوی گوگل با مشکلاتی روبه رو می شود. در این مقاله به بررسی خطاهایی می پردازیم که موجب ایندکس نشدن صفحات سایت توسط گوگل می شود.
برای بررسی و رفع خطاهای ایندکس گوگل در سایت وارد سرچ کنسول سایت شوید. در قسمت coverage تمامی خطاهایی که وبسایت شما با آن مواجه است را می توانید مشاهده کنید.
سطح بندی خطاهای سایت
اولین موردی که قبل از رفع خطاهای ایندکس گوگل باید به آن توجه کنید، سطح اهمیت و تاثیری است که یک خطا بر روی سایت شما می گذارد. بدیهی است که رفع خطاهای یک سایت به یکباره اتفاق نمیافتد و به زمان نیاز دارد. بنابراین با توجه به اولویت و سطح اهمیت آنها به رفع این خطاها بپردازید. با توجه به اینکه خطاها در چه بخشی از سایت رخ میدهند، شدت و درجهبندیهای مختلفی دارند. نادیده گرفتن و تعلل در رفع برخی از آنها می تواند خسارات جبران ناپذیری را به جا بگذارد.
خطای DNS
DNS مخفف Domaun Name System است که به نام دامنه اشاره می کند. DNS Server نیز به یک دیتا بیس که دامنه ها و آی پی ها در آن قرار گرفته اند اشاره می کند. بنابراین بروز هرگونه اختلال در آن باعث عدم ورود کاربر به سایت میشود. به زبان ساده تر زمانی که کاربر آدرس سایت و یا یک url را وارد می کند، چون سرور DNS قطع شده است، کامپیوتر قادر به تشخیص IP سایت نمی باشد و DNS ERROR را اعلام می کند.
در صورت بروز این خطا، ربات های گوگل هم نمی توانند از طریق دامنه، صفحات سایت را بررسی کنند. این اختلال نیز بسیار جدی است و باید هر چه سریعتر رفع شود. اگر به همچین خطایی برخورد کردید سریعا این مشکل را با ارائه دهنده و میزبان دامنه خود در میان بگذارید. جای نگرانی نیست، چون عموم کارشناسان این شرکت ها مهارت های کافی برای رفع خطاهای ایندکس دارند.
خطای سرور
خطاهای سرور همان خطاهای سری 5xx می باشد. این خطاها زمانی ظاهر می شوند که سرور به ارور داخلی خورده باشد. از معروف ترین ارورهای سرور می توان به ارور 503 که به معنای موقتا در دسترس نیست و ارور 502 که مربوط به gatway است اشاره کرد.
منظور از خطای سرور به معنی طولانی شدن پاسخ سرور می باشد. به طور کلی خزنده ها و ربات های گوگل (Googlebot) همواره در تلاش برای خزیدن و crawl کردن سایت می باشند. در زمانی که درخواست به سرور ارسال می شود، این ربات ها مدت زمان خاصی را منتظر پاسخگویی سرور می شوند، در صورتی که در مدت زمان مشخص پاسخی دریافت نکنند خطای سرور را اعلام می کنند.
ممکن است عده ای خطاهای سرور و خطای DNS را از هم تشخیص ندهند. خطاهای سرور متفاوت از خطاهای DNS است. خطای DNS زمانی رخ می دهد که Googlebot به دلیل مشکلات مربوط به DNS نمی تواند URL شما را جستجو کند ، در حالی که خطاهای سرور زمانی ظاهر می شوند که Googlebot به دلیل خطاهای سرور نمی تواند صفحه را بارگذاری کند.
یکی از مواردی که باعث به وجود آمدن خطاهای سرور می شود، ترافیک غیر منتظره کاربران بر روی سایت است. برای جلوگیری از این اتفاق، از ارایه دهنده سرور خود اطمینان حاصل کنید که توانایی پشتیبانی سایت در صورت افزایش ترافیک را داراست.
رفع سریع خطاهای سرور نیز مانند خطاهای DNS بسیار اهمیت دارد. اگر خطاهای سرور را جدی نگیرید، بعد از مدتی به راحتی از نتایج گوگل حذف می شوید. چرا که گوگل بات از خریدن در سایت شما مایوس می شود و زمانی که اطلاعات سایتتان را دریافت نکند به معنی وجود نداشتن اطلاعات می گذارد.
اگر خطاهای مربوط به سرور را در حالی که سایتتان به خوبی کار می کند مشاهده کنید، به معنی این است که در گذشته این خطاها در سایت شما وجود داشته است و شما هنوز هم باید برخی تغییرات را اعمال کنید تا از بروز دوباره آن جلوگیری کنید. قبل از اینکه بتوانید مشکل خطاهای سرور خود را برطرف کنید ، باید نوع خطا را تشخیص دهید. چرا که خطاهای سرور انواع متفاوتی دارند. انواع خطاهای سرور به صورت زیر می باشد:
• Timeout
• Truncated headers
• Connection reset
• Truncated response
• Connection refused
• Connect failed
• Connect timeout
• No response
Robots failure
این نقص زمانی خود را نشان میدهد که رباتهای گوگل، امکان یافتن فایل robots.txt را ندارند. فراموش نکنید، اگر سایت شما روزانه محتوای جدید منتشر می کند یا تغییراتی در محتواهای سایت می دهد ، رفع این مشکل ضروری است. اگر Googlebot نتواند robots.txt را پیدا کرده و اطلاعات آن را بخواند ، خزنده های گوگل نمیتوانند تغییرات جدید صفحاتتان را تشخیص دهند و آنها را فهرست کنند.برای رفع این مشکل، از درست بودن ساختار فایل robots.txt اطمینان حاصل کنید. همچنین بررسی کنید که با دستور Disallow خودتان دسترسی ربات های گوگل به این صفحات را نبسته باشید.
خطاهای URL
دسته دیگر، خطاهای URL است که به اندازه دیگر خطاهای گفته شده حساس نیستند. با بروز نقص در قسمت URL تنها بخشی از سایت معیوب میشود و سایر قسمت ها به خوبی کار میکنند. در نتیجه رسیدگی به این دسته از خطاها در مقایسه با خطاهای گفته شده قبلی، از ضرورت کمتری برخوردار است. خطای معروف ۴۰۴، یکی از معروفترین خطاهای URL است که در ادامه به بررسی آن می پردازیم.خطای ۴۰۴
خطای 404 جزو خطاهای خانواده 4XX است. به خطاهای این خانواده خطاهای یوزر (client error) نیز می گویند. دلیل این نامگذاری این است که عموما به دلیل خطای کاربر در زمان نوشتن url پدید می آید. درواقع این خطا را زمانی دریافت میکنید که آدرس URL وارد شده وجود نداشته باشد. برای خطای 404 می توان 2 نوع ارور معرفی کرد.1. Hard error 404 :
احتمالا با صفحاتی با گرافیک زیبا که حاوی پیام، صفحه مورد نظر یافت نشد و یا همان خطای 404 روبه رو شده اید. این صفحات توسط وبمستران ساخته می شود. Hard error 404 زمانی رخ می دهد که طراح سایت هیچ صفحه اروری را برای خطای 404 در سایت طراحی نکرده باشد، بنابراین ارور 404، از سمت سرور، به کاربر نمایش داده می شود، که افزایش تعداد آن، برای سایت خطرناک است.2. soft error 404 :
در هنگام وقوع، صفحه ای زیبا، که توسط طراحان سایت از قبل ساخته شده است به کاربر نمایش داده می شود. جالب است بدانید اگر صفحه soft error طراحی کرده باشید، افزایش تعداد ارورهای 404 تاثیر منفی بر روی سایت شما نمی گذارد. کلمات کلیدی :
طراحی سایت, سایت, طراحی سایت رشت, طراحی سایت گیلان, سایت فروشگاهی, خطا, خطای گوگل, خطای DNS, وب سایت, طراحی وب سایت, طراحی سایت شرکتی