دیجیتال مارکتینگ ،دیجیتال مارکتینگ چیست؟
- تاریخ :
- دسته بندی : آموزشگاه / طراحی سایت / طراحی وبسایت
- بـازدید : 834
- نظـرات : 0
- نـویسنده : مدیریت
مفهوم دیجیتال مارکتینگ چیست؟
اکثر مردم عبارت دیجیتال مارکتینگ را شنیدهاند، اما دقیقا نمیدانند مفهوم اصلی دیجیتال مارکتینگ چیست. بنابراین ما تصمیم گرفتیم به سوالات شما پاسخ دهیم. این مقاله را دنبال کنید تا پاسخ سوالاتتان را دریافت کنید و متوجه شوید چگونه دیجیتال مارکتینگ در بازار این روزها رشد میکند.
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
نمونههای دیجیتال مارکتینگ.
بازاریاب دیجیتال چه کاری انجام میدهد؟
تفاوت بازاریابی درونگرا با دیجیتال مارکتینگ: هر کدام چه معنایی دارد؟
آیا دیجیتال مارکتینگ برای تمام کسب و کارها مناسب است؟
نقش دیجیتال مارکتینگ در یک شرکت چیست؟
چه محتوای دیجیتالی باید تولید کنیم؟
چقدر طول میکشد تا نتیجه تولید محتوای خود را مشاهده کنم؟
آیا برای دیجیتال مارکتینگ به سرمایه زیادی نیاز داریم؟
چگونه بازاریابی موبایلی یا موبایل مارکتینگ متناسب با استراتژی دیجیتال مارکتینگ میشود؟
من آماده شروع دیجیتال مارکتینگ هستم. اکنون چه کار کنم؟
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
دیجیتال مارکتینگ شامل تمام بازاریابیهاییست که از ابزار الکترونیک یا اینترنت استفاده میکنند. کسبوکارها از طریق کانالهای دیجیتالی مانند موتورهای جستجوگر، رسانههای اجتماعی، ایمیل و وبسایت با مشتریان مشخص و موثر خود در ارتباط هستند.
ممکن است بازاریابهای ربایشی تصور کنند Inbound Marketing (بازاریابی ربایشی/ بازاریابی درونگرا/ بازازیابی جاذبهای) و دیجیتال مارکتینگ کمابیش یک مفهوم و یک هدف دارند. با این حال تفاوتهای اندکی میان این دو حوزه وجود دارد. طبق تحقیقات انجام شده از تاجران آمریکایی، انگلیسی، آسیایی، استرالیایی و نیوزلند، بازاریابی ربایشی و دیجیتال مارکتینگ تفاوتهای کوچکی دارند.
تعریف دیجیتال مارکتینگ از نگاه یک کسبوکار چیست؟
دیجیتال مارکتینگ یعنی استفاده از فنون و کانالها به برای ارتباط با جایی که مشتریان بیشترین وقت خود را آنجا صرف میکنند: یعنی دنیای آنلاین. وبسایت، یک کسب و کار آنلاین، تبلیغات دیجیتال، ایمیل مارکتینگ، فروش آنلاین و غیره، همگی طیفهایی هستند که زیر چتر دیجیتال مارکتینگ قرار دارند.
بهترین بازاریابهای دیجیتال میدانند هر کمپین دیجیتال مارکتینگ برای رسیدن به کدام یک از اهداف کلیدی آنها است. دیجیتال مارکتر میتواند بر اساس اهداف استراتژی مارکتینگ خود، یک کمپین بزرگتر را از طریق کانالهای رایگان و پولی که در دسترس دارد، پیاده کند.
چرا بازاریابی دیجیتال؟
حتما از تعداد افرادی که از موبایل های خود برای انجام کارهای روزمره شان استفاده می کنند خبر دارید؟ البته دقیقا نه ولی حدودا می دانید. اگر یادتان باشد قبلا در هر خانواده ای فقط پدرها تلفن همراه داشتند. آن هم یک تلفن همراه خیلی ساده! ولی الان قضیه فرق کرده و هر نفر از اعضای یک خانواده حتما مجهز به یک گوشی تلفن همراه است. آن هم از نوع هوشمندش. با گسترش شبکه های اجتماعی و میزان محبوبیت آن ها در کشور ما هم استفاده از تلفن های همراه هوشمند در کشور ما چندین برابر شد.
خب این یعنی چه؟ هر کجا که سیل عظیمی از افراد وجود دارند مسلما بهترین جا برای تبلیغات و بازاریابی محصولات و خدمات است. دیجیتال مارکتینگ هم یعنی همین! یعنی استفاده از ابزارها و رسانه های دیجیتال برای بازاریابی محصولات و خدمات شما.
معایب ابزارهای آفلاین دیجیتال مارکتینگ چیست؟
اگر بخواهیم از ابزارهای آفلاین دیجیتال مارکتینگ استفاده کنیم اولا هزینه بسیار بالایی دارد و ثانیا به هیچ وجه نمی تواند برای ما هدفمند باشد. منظور از ابزارهای آفلاین در دیجیتال مارکتینگ استفاد از تبلیغاتی تلویزیونی، رادیویی، تلفنی و تبلیغات گسترده محیطی است.
این نوع تبلیغات به هیچ وجه برای ما بازدهی خوبی نخواهد داشت. به طور کلی انتقال پیام از طریق این رسانه ها برای مخاطب هدف ما تقریبا غیرممکن است. به عنوان مثال اگر بخواهیم تبلیغات کسب و کارمان را که خیلی هم تخصصی است و مخاطب هدف خاص خودش را دارد در تلویزیون انجام دهیم تبلیغ ما برای هرکسی که پای تلویزیون نشته است نمایش داده می شود و این به هیچ عنوان هدفمند نخواهد بود.
هرگز نمی توانید از طریق تبلیغات تلویزیونی پیام مشخصی را برای گروهی از مخاطبان هدف خود ارسال کنید. مثلا اگر شما قبلا محصولاتی را به گروهی از افراد فروخته اید دوباره نمی توانید برای آن ها پیام سفارشی شده جهت فروش مجدد محصولات تان با تخفیف ویژه ارسال کنید!
نکته بعدی در استفاده از رسانه های آفلاین دیجیتال مارکتینگ سنجش بازدهی تبلیغات است. به عنوان مثال اگر شما همزمان بخواهید از تبلیغات تلویزیونی و بیلبورد های داخل شهر استفاده کنید سنجش میزان بازخورد برای شما بسیار سخت خواهد بود. مثلا نمی توانید بفهمید به طور میانگین چند نفر از تبلیغات تلویزیونی و چند نفر از تبلیغات بیلبوردی داخل شهر مشتری شما شده اند؟ این نکته منفی باعث می شود هیچوقت ندانید چقدر از بودجه ای که برای تبلیغات صرف کرده اید برای شما سود داشته است.
مزایای دیجیتال مارکتینگ نسبت به دیگر روش ها چیست؟
دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی آنلاین نوع پیشرفته ای از بازاریابی و جذب مشتری است که با کمک گرفتن از ابزارهای دیجیتال پروسه جذب مشتری، فروش و وفادار سازی مشتری را برای ما بسیار آسان می کند. در دیجیتال مارکتینگ هر آن چیز که از مشتریان مان نیاز داشته باشیم در اختیار ماست. به طور کامل می توانیم رفتار آن ها را آنالیز کنیم و متوجه شویم که دقیقا آن ها چه می خواهند.
به عنوان مثال مرحله اول در دیجیتال مارکتینگ بررسی نیاز مشتریان هدف ماست. در این مرحله که با استفاده از تحقیق کلمات کلیدی شروع می شود ما سعی می کنیم بفهمیم مشتریان ما دقیقا چه می خواهند. مثلا اگر ما یک فروشگاه اینترنتی موبایل داریم باید جست و جوی مشتریان مان در اینترنت را شناسایی کنیم. مثلا افراد زیادی به جای خرید گوشی موبایل عبارت “خرید گوشی سامسونگ گلکسی A50 سفید دو سیم کارت” را جست و جو می کنند. این دقیقا همان اطلاعاتی است که ما باید از آن ها باخبر باشیم. با استفاده از ابزارهای دیجیتال مربوط به آنالیز کلمات کلیدی می توانیم این اطلاعات را بدست آوریم و آن ها را دسته بندی کنیم.
این فقط یک مثال ساده از هدفمندی دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی آنلاین بود! به طور کلی دیجیتال مارکتینگ برای همه کسب و کارها هدفمند خواهد بود. حال اگر به این اطلاعات ارزشمند دسترسی پیدا کنیم می توانیم تبلیغات خود را بسیار هدفمندتر انجام دهیم. به عنوان مثال اگر بخواهیم محصولی از فروشگاه اینترنتی خود را بفروشیم می دانیم که دقیقا مشتریان چه چیزهایی جست و جو می کنند و ما هم می توانیم با تمرکز روی آن ها نیاز اصلی مشتریان را شناسایی کنیم و به بهترین نحو برطرف شان کنیم.
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
بازاریابی دیجیتال یعنی استفاده از ابزارهای موجود در اینترنت و دنیای دیجیتال برای بازاریابی خدمات و محصولات. در واقع در این روش بازاریابی بیشتر وابسه به رسانه های دیجیتالی مثل شبکه های اجتماعی هستیم. استفاده از شبکه های اجتماعی به نوعی به بازاریابی دیجیتالی ما کمک می کنند. حال فرقی نمی کند بازاریابی ما در شبکه های اجتماعی به صورت رایگان یا شامل هزینه باشد.
استفاده از هر نوع رسانه ای که مربوط به کسب و کارهای دیجیتال است می تواند به بازاریابی دیجیتال ما کمک کند. مثلا با استفاده از بهینه سازی سایتمان برای موتورهای جست و جو می توانیم از طریق موتورهای جست و جو و به ویژه گوگل مشتریان زیادی را با محصولات و خدمات خود آشنا کنیم. در ادامه بیشتر در مورد ابزارها و روش های بازاریابی دیجیتال صحبت خواهم کرد.
دیجیتال مارکتینگ
دیجیتال مارکتینگ فقط محدود به کسب و کارهای آنلاین نمی شود. خیلی از دوستان فکر می کنند بازاریابی دیجیتالی فقط برای کسب و کارهایی است که دارای یک وب سایت هستند. در صورتی که به هیچ وجه این طور نیست. خیلی از کسب و کارهای سنتی هم هستند که از طریق تبلیغات دیجیتال سعی دارند تا خدمات خود را به مشتریان احتمالی خود معرفی کنند.
در دیجیتال مارکتینگ سعی می شود از طریق ابزارهایی مثل وب سایت، ایمیل، شبکه های اجتماعی رفتار کاربران و مخاطبان تحلیل شود تا بعد از بررسی های انجام شده بتوان بیشترین بازدهی را از بازاریابی بر روی این افراد کسب کرد. در حقیقت در دیجیتال مارکتینگ هدف اصلی ما فروش است البته فروش بیشتر با داشتن مخاطبان هدف گسترده تر. شاید در بازاریابی سنتی هیچگاه نتوانید به طیف گسترده ای از مخاطبین دست یابید.
معرفی ابزارهای بازاریابی دیجیتال
همانطور که گفتم در دیجیتال مارکتینگ ابزارهای زیادی وجود دارد که قصد دارم در مورد این ابزارها صحبت کنم. در ادامه تمام ابزارها و روش هایی که در بازاریابی دیجیتال کاربرد دارند را به شما معرفی می کنم
1.وب سایت مارکتینگ (Website Marketing)
وب سایت اصلی ترین بخش در دیجیتال مارکتینگ است. داشتن یک وب سایت زیبا در عین حال ساده می تواند مشتریان شما را به کسب و کار تان جذب کند. در واقع بدون داشتن وب سایت استفاده از دیگر ابزارهای دیجیتال مارکتینگ بی معناست. شاید پیش خود بگویید ما نیاز به وب سایت نداریم و از طریق اینستاگرام قصد داریم فعالیت کنیم. بله از طریق اینستاگرام هم می توانید مشتریان دلخواه خود را جب کنید اما به هیچ وجه نمی توانید از دیگر ابزارهای دیجیتال مثل ایمیل مارکتینگ برای وفادار سازی آن ها و ارتباط مداوم با مشتریان خود استفاده کنید.
اینستاگرام یکی از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ قوی برای جذب مشتریان است که حتما باید از آن استفاده کنید. اما فقط به عنوان یک ابزار می توانید از آن استفاده کنید. به روزی فکر کنید که این شبکه اجتماعی محبوب در کشور ما خارج از دسترس باشد. حال تکلیف مشتریانی که جذب کرده اید چیست؟
جدا از این مسائل اگر وب سایت نداشته باشید مشتریان هدفمندی که قرار است از گوگل شما را پیدا کنند غیر ممکن می شود! گوگل یک منبع ارزشمند برای جذب مشتریان شماست که بدون داشتن وب سایت از آن محروم خواهید بود.
به نظرم داشتن وب سایت برای تمام کسب و کار های آنلاین اجباری است. وب سایت شما اعتبار شماست. اگر وب سایتی نداشته باشید از دید مشتریان تان یک برند معتبر نخواهید بود!
2.بهینه سازی سایت برای موتورهای جست و جو (SEO)
یکی از بهترین روش های بازاریابی دیجیتال که رقابت بسیاری در آن وجو دارد سئو است. با بهینه سازی سایت خود برای موتورهای جست و جو می توانید هدفمند ترین مخاطبین را داشته باشید. همیشه گفتم و باز هم می گویم سئو را با هیچ روش دیگر تبلیغاتی نمی شود مقایسه کرد.
مخاطبی که خودش به دنبال خدمات و محصولات شما می گردد مسلما هدفمندترین مخاطب شما خواهد بود. چون با توجه به نیازش شما را انتخاب می کند.
در این روش با بهینه سازی داخلی و خارجی سایت که شامل بهینه سازی قالب سایت، سرعت سایت، مسائل تکنیکی و تولید محتوای سئو شده و توزیع آن می شود، سایت خود را برای موتورهای جست و جو بهینه می کنید تا وب سایت شما زودتر از رقبایتان در معرض دید مخاطبانتان قرار بگیرد.
اگر از سئو اطلاعات کافی ندارید پیشنهاد می کنم مقاله سئو چیست؟ را حتما بخوانید.
3.بازاریابی محتوا (Content Marketing)
بازاریابی محتوا یکی از بهترین ابزارها در بازاریابی دیجیتال است که مناسب برای همه ی کسب و کارهای آنلاین با هر سرمایه و بودجه ای است. فرقی نمی کند کسب و کار اینترنتی شما کوچک باشد یا بزرگ، سرمایه برای تبلیغات اینترنتی دارید یا نه! در بازاریابی محتوا با توجه به نیاز مخاطبانتان می توانید برای رفع نیازشان محتوا تولید کنید. ممکن است با نوشتن یک مقاله بتوانید نیاز مخاطبانتان را بر طرف کنید یا اینکه یک ویدئوی آموزشی تولید کنید.
در واقع در این روش محتوای تولیدی شما مثل یک قلاب عمل می کند. با تولید محتوای آموزشی مورد نیاز مخاطبانتان می توانید آن ها را به مشتریانتان تبدیل کنید. ابتدا با محتوای رایگان شما نیازشان بر طرف می شود و بعد به شما اعتماد می کنند و خواهان محصولات و خدمات پولی شما که به محتواهای آموزشی تان ارتباط دارند می شوند.
در بازاریابی محتوا که زیر مجموعه ای از بازاریابی درونگرا است دیگر نیازی نیست به دنبال مشتری بگردید و آنها را قانع کنید که از محصولات شما استفاده کنند. بلکه مشتری خودش با میل خودش به سمت شما می آید و خواستار محصولات و خدمات شما می شود.
4.شبکه های اجتماعی (Social Media)
یکی از قدرتمند ترین و تاثیر گذار ترین ابزارها در دیجیتال مارکتینگ شبکه های اجتماعی هستند. همانطور که می دانید کاربران فعلی اینترنتی بیشتر از موبایل های خود برای رفع نیاز یا گشت و گذار در اینترنت استفاده می کنند. همین امر باعث می شود که بیشتر وقت خود را در شبکه های اجتماعی نیز به سر ببرند.
در این شرایط راه اندازی کمپین های تبلیغاتی ویروسی می توانند بهترین بازدهی ها را برای هر نوع کسب و کاری بوجود آورند. افرادی با کسب و کارهایی هستند که حتی بدون داشتن سایت و به صورت کاملا رایگان توسط شبکه های اجتماعی محبوب، کسب درآمد های بالایی را برای خود رقم می زنند. از خانمی که در منزل خود کیک می پزد گرفته تا فردی که توی کار پرورش زالو است. هر کسی می تواند از شبکه های اجتماعی برای درآمد زائی خود استفاده کند.
پیشنهاد ویژه همیار وب : شبکه های اجتماعی خارجی که باید در آنها فعالیت کنید
با این وجود شبکه های اجتماعی یکی از بهترین کانال هایی است که از آن می توان برای بازاریابی دیجیتالی استفاده کرد. پتانسیلی که در شبکه های اجتماعی برای تبلیغات وجود دارد شاید در هیچ کدام از رسانه ها وجود نداشته باشد.
5.بازاریابی ایمیلی (Email Marketing)
هنوز هم ایمیل مارکتینگ در ایران جواب می دهد. این جمله را بارها به افرادی که درباره ایمیل مارکتینگ حس خوبی ندارند گفته ام. ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی از طریق ایمیل ابزاری است که هیچ کسب و کار موفقی را نمی توانید پیدا کنید که از آن بهره نگرفته باشد.
در واقع بازاریابی با ایمیل ابزاری است که موفقیت در هر کسب و کار آنلاینی را تضمین می کند. هرکسب و کاری با ایمیل مارکتینگ می تواند مخاطبان بیشتری را به مشتریان وفادارش تبدیل کند. این ثابت شده است. برای درک این موضوع می توانید به ایمیل هایی که سایت های بزرگ آخر هفته ها برای شما ارسال می کنند نگاه کنید.
ایمیل مارکتینگ هم دقیقا مثل بازاریابی محتوا مناسب برای هر کسب و کاری با توجه به هر میزان بودجه ای است. شما می توانید در ابتدا بدون هیچ هزینه ای از این روش بازاریابی اینترنتی استفاده کنید. از طرفی مقرون به صرفه بودنش است که مورد توجه بسیاری از کسب و کارهای آنلاین قرار گرفته است. بازگشت سرمایه بالاش هم خیال هر کسی که از این ابزار سومند استفاده می کند را راحت کرده است.
ایمیل مارکتینگ مناسب ترین ابزار برای رابطه سازی است. یعنی شما فقط از طریق ایمیل می توانید پیشنهاد های ویژه تان را به کاربران سایتتان بدهید و آن ها را مجاب کنید دوباره به سایت شما بیایند. البته خیلی ها می گن تا وقتی که تلگرام هست چرا ایمیل مارکتینگ؟ که من دقیقا با این افراد مخالف هستم. چون ایمیل ابزاری است که هیچ شبکه اجتماعی محبوبی نمی تواند جایش را بگیرد. تلگرام هم مانند دیگر شبکه های اجتماعی که نابود شدند نابود می شود. شکی درش نیست.
پیشنهاد ویژه همیار وب : آموزش ایمیل مارکتینگ از صفر تا صد
ایمیل مارکتینگ فقط به اینجا ختم نمی شود که صرفا شما با ارسال یک ایمیلی که در آن پیشنهاد خرید محصولی را با ارائه کوپن تخفیف 50 درصدی به کاربرانتان را داده اید! بلکه فراتر از این داستان ها است. با ایمیل مارکتینگ می توانید فروش های بی نظیری را در همان لحظات ابتدایی که کاربر تازه با سایت شما آشنا شده است ایجاد کنید.
هیچ کسب و کار اینترنتی را ندیده ام که موفق باشد و از ایمیل مارکتینگ استفاده نکرده باشد!
اگر هنوز به ایمیل مارکتینگ شک دارید و قانع نشده اید بهتون پیشنهاد می کنم ویدئوی آیا ایمیل مارکتینگ در ایران مرده است؟ را همین حالا ببینید.
6.بازاریابی ویدئویی (Video Marketing)
همین الان به سایت آپارات خودمان سر بزنید و ویدئوهای تبلیغاتی که در آن وجود دارد را ببینید. بیشتر دیدن ویدئو را ترجیح می دهید یا خواندن مقالات طولانی را؟ اگر همین مقاله به صورت ویدئو بود بهتر نبود؟ ویدئو ها تاثیر گذاری خیلی بیشتری را روی مخاطبان نسبت به دیگر فرمت های محتوایی می گذارند.
درک این مسئله بسیار آسان است. اگر من جلوی ویدئو ظاهر می شدم و با شما رو در رو صحبت می کردم چه اتفاقی می افتاد؟ مسلما بیشتر به من اعتماد می کردید. حس بهتری نسبت به من در شما ایجاد می شد.
دقیقا ویدئو مارکتینگ ابزاری است در بازاریابی دیجیتال که بیشترین تاثیر گذاری را روی مخاطبان می گذارد. یکی از بهترین ابزارها در بازاریابی محتوا ویدئو مارکتینگ است. محتواهای ویدئویی خیلی خیلی بیشتر می توانند تاثیر گذار باشند. شاید تا چند سال پیش کسی علاقه ای به دیدن ویدئو ها نداشت. ولی الان قضیه فرق کرده است. الان هر کسی دارای اینترنت پر سرعت است. الان سلیقه ها عوض شده. الان حوصله ها کم تر شده. خیلی از افراد هستند که دیدن ویدئو ها را به خواندن متون طولانی ترجیح می دهند.
پیشنهاد می کنم مقاله 7 ویژگی ویدئو مارکتینگ در بازاریابی اینترنتی را هم بخوانید.
برای درک این مسئله بهتر است سری به تلگرام بزنید. اونجا می تونید متوجه منظورم بشید. ببینید در روز چقدر ویدئو منتشر می شود و چقدر ویدئو ها دست به دست می چرخند. البته این ویدئو ها شاید خیلی جنبه تبلیغاتی نداشته باشند. فقط می خواستم شما را با اهمیت ویدئوها آشنا کنم.
در دیجیتال مارکتینگ هم همینطور است. زمانی که شما بتوانید ویدئوی تاثیر گذار تبلیغاتی بسازید مطمئن باشید خیلی راحت می توانید مخاطبان زیادی را به کسب و کارتان علاقه مند کنید.
7.بازاریابی چریکی (Guerrilla Marketing)
بازاریابی چریکی بهترین ابزار بازاریابی برای کسب و کارهای کوچک و نوپا است. کسب و کار کوچکی که نمی تواند هزینه سنگین تبلیغات اینترنتی یا سنتی را بدهد می تواند از روش بازاریابی چریکی استفاده کند.
در بازاریابی چریکی سعی می شود با کمترین هزینه بیشترین بازدهی دریافت شود. کسب و کار نوپای شما هیچ وقت نمی تواند در ابتدا با رقبایش مقابله کند. به همین خاطر به جای پول خرج کردن باید ایده خوب داشته باشید. با استفاده از استراتژی ها و ابزارهای ارزان قیمت باید بتوانید بیشترین بازدهی را دریافت کنید.
یکی از اهدافی که در بازاریابی چریکی دنبال می شود این است که به مشتریان فعلی بیشتر بها داده شود تا اینکه به دنبال مشتریان جدید بود. مشتریان فعلی می توانند برای شما پولسازی کنند. از مشتریان فعلی می توان برای جذب مشتریان جدید استفاده کرد. در این روش باید از آن ها استفاده ابزاری شود. مثلا با دادن هدیه به آن ها می توانید از آن ها درخواست کنید که شما را به دیگران معرفی کنند.
بازاریابی پارتیزانی نوعی بازاریابی ویروسی هم است. اصلا یکی اهداف در بازاریابی پارتیزانی همین است. یعنی توسط مردم و بدون هیچ هزینه ای تبلیغات کنید.
در بازاریابی چریکی مهم نیست مردم درباره شما چه می گویند، مهم این است که مردم درباره شما می گویند. یعنی اینکه اسم شما دهان به دهان پخش شده است. کافی است به بیلبوردهای شیپور در داخل شهر توجه کنید. شاید خنده دار باشد روی تبلیغ فلاکس اتیکت 30 هزار تومانی زده اند. همین خنده دار بودن و سوژه شدن می تواند دلیلی برای این باشد که مردم درباره شیپور صحبت کنند.
نمونه ای از بازاریابی چریکی در کرج
فابر کاستل
8.تبلیغات اینترنتی (Internet advertisement)
تبلیغات شامل هزینه اینترنتی انواع گوناگونی دارد. نمونه ای از اثر بخش ترین تبلیغات اینترنتی، تبلیغات کلیکی در گوگل است. از طریق تبلیغات گوگل هر سایتی می تواند یک شبه رتبه یک گوگل شود و خیلی زود بازخود قابل توجهی دریافت کند. این روش بیشتر برای کسانی مناسب است که مشکلی بابت هزینه های تبلیغاتی ندارند و خیلی سریع هم دوست دارد باز خورد خوبی دریافت کنند.
از دیگر نمونه های تبلیغات دیجیتال تبلیغات کلیکی در سایت های پر بازدید است. نمونه شرکت هایی که از قدیم تا به امروز مجری چنین تبلیغاتی در دنیای مجازی بوده است شرکت صباویژن است. در این روش تبلیغاتی با توجه به موضوع تبلیغ خود به صورت هوشمندانه مشخص می شود که چه زمانی و در چه مکان هایی تبلیغات شما به نمایش در آید. تبلیغات کلیکی فقط محدود به نمایش در سایت های بزرگ نمی شود. بلکه شما حتی می توانید تبلیغات خود را در اپلیکیشن های موبایلی نیز به نمایش در آورید.
یکی از محبوب ترین روش های تبلیغات اینترنتی رپورتاژ آگهی است. رپورتاژ آگهی از جنبه های مختلف می تواند برای شما بسیار مفید باشد. اول اینکه شما از طریق رپورتاژ آگهی می توانید بک لینک های با کیفیت و دائمی دریافت کنید. دوم اینکه ممکن است از طریق لینک منبع ترافیک سایت شما بالا برود. سوم اینکه به برند سازی شما کمک می کند. البته از این بابت می گویم که گوگل خیلی به وجود نام برند ها در سایت های دیگر اهمیت می دهد.
و در آخر که مهمترین مزیت رپورتاژ آگهی است اینه که به سئوی سایت شما بسیار بسیار کمک می کند. خیلی از سایت ها را دیدم که صرفا با 4 تا دونه رپورتاژ صفحه اول گوگل هستند.
یکی از جدیدترین روش های تبلیغات دیجیتال ارسال پیام اعلان است. این روش را بیشتر در اپلیکیشن های موبایلی می بینیم. در این روش پیام های اعلان به صورت نوتیفیکیشن در موبایل ها ظاهر می شود. یعنی زمانی که شما در حال استفاده از گوشی موبایل خود هستید تبلیغاتی به صورت پوش نوتیفیکیشن برای شما ظاهر می شود. این روش هم یکی از جدیدتری و بهترین روش های تبلیغات دیجیتالی است.
9.بازاریابی پیامکی (SMS Marketing)
بازاریابی پیامکی یا اس ام اس مارکتینگ یک ابزار فوق العاده قوی و زودبازده تبلیغاتی در بازاریابی دیجیتال است که متاسفانه خیلی ها در ایران به درستی از آن استفاده نمی کنند. در واقع بازاریابی پیامکی برای همه کسب و کارها جوابگو نیست و این تصور اشتباه باعث شده تا خیلی از کسب و کارها نتوانند از آن به درستی استفاده کنند و نتیجه بگیرند.
اگر اصول و قواعد بازاریابی پیامکی را به خوبی بدانید می توانید بازدهی خیلی خوبی از این ابزار قدرتمند دیجیتال مارکتینگ داشته باشید. بازاریابی پیامکی یکی از ابزارهای مهم در ارتباط با مشتریان و وفادارسازی آن هاست که خیلی از کسب و کارهای آنلاین و حتی آفلاین از آن به خوبی استفاده می کنند.
اس ام اس مارکتینگ صرفا به ارسال پیامک های تبلیغاتی و تخفیف های دوره ای ختم نمی شود! بلکه یک ابزار مهم در ارتباط با مشتریان است. به عنوان مثال اگر مشتری در سایت شما عضو شود و خرید کنید خیلی خوب است که از عضویت و خریدش از سایت تشکر کنید. یا برای او پیام های سفارشی ارسال کنید. مثلا تولدش را تبریک بگویید و برای او هدیه ای ارسال کنید. این ارتباط دائم با مشتری است که از طریق پیامک می تواند حس خوبی به او بدهد و همیشه همراه شما باشد.
بازاریابی پیامکی علاوه بر هدفمندی اش بسیار مقرون به صرفه نیز است. با استفاده از پنل های پیامکی آنلاین می توانید سیستم بازاریابی پیامکی کسب و کار خود را به راحتی راه اندازی کنید و از آن استفاده کنید.
10.پوش نوتیفیکیشن (Push Notification)
پوش نوتیفیکیشن یکی از جدیدترین ابزارها در دیجیتال مارکتینگ است که بدون دریافت اطلاعات مشتریان تان می توانید برای آن ها پیام هایی به صورت اعلان ارسال کنید. با استفاده از پوش نوتیفیکیشن پیام های زیادی در روز برای کاربران اینترنت ارسال می شود که از بسترهای مختلفی انجام می شود. شما هم می توانید از این ابزار تبلیغاتی برای ارتباط به مشتریان خود و ارسال پیام های لحظه ای استفاده کنید.
با استفاده از سرویس نجوا که یک پوش نوتیفیکیشن ایرانی است می توانید سیستم پوش نوتیفیکیشن سایت یا اپلیکیشن خود را فعال کنید و پیام های سفارشی سازی شده خود را در هر لحظه از شبانه روز که بخواهید برای کاربران یا مشتریان تان ارسال کنید.
همچنین می توانید آمار دقیقی از تعداد دیده شدن اعلان ها، تعداد کلیک ها و تعداد ورودی هایی که منجر به خرید شده اند را در سیستم های پوش نوتیفیکیشن داشته باشید.
مفهوم بازاریابی درونگرا و برونگرا چیست؟
به طور کلی همه ما از دو نوع روش بازاریابی اینترنتی استفاده می کنیم که آن دو بازاریابی برونگرا و درون گراست. خب حالا این یعنی چی؟ ما باید از کدامیک استفاده کنیم؟
بازاریابی برونگرا در یک کلام یعنی ما به سراغ مشتری برویم! هر وقت صحبت از بازاریابی برونگرا می شود یاد مغازه های گمرک و منیریه می افتم. هر وقت از آن جا رد شده ام خیلی از مغازه دارها به زور دست مشتری را میگیرند و به داخل مغازه می آورند. در بازاریابی برونگرا دقیقا همین کار را می کنند. مثلا شما موقع تماشای فیلم مورد علاقه تان از تلویزیون بین آن آگهی پخش می شود و تبلیغاتی را نمایش می دهند که شاید از دیدن آن ها خوشتان نیاید. بازاریابی برونگرا در فضای آنلاین هم مثل انواع تبلیغات اینترنتی (رپورتاژ آگهی، تبلیغات گوگل ادز و همسان) است.
اما بازاریابی درونگرا یعنی ما کاری کنیم که مشتری سراغ ما بیاید. مثل استفاده از بازاریابی محتوا. استفاده از بازاریابی محتوا یکی از بهترین روش هایی است که ما کاری کنیم مشتری خودش سراغ ما بیاید. در واقع در بازاریابی درونگرا که به آن بازاریابی ربایشی هم می گویند ما کاری می کنیم که مشتری خودش ما را پیدا کند و به سمت کسب و کار ما جذب شود. در قدم های بعدی باید با آن ارتباط برقرار کنیم، نیاز اصلی اش را شناسایی کنیم و به او پیشنهاد ویژه خود را بدهیم.
این روش بهترین روش برای جذب مشتریان است. دیگر زمانه تبلیغات اینترنتی به سر آمده است. مشتریان دیگر روی تبلیغات کلیک نمی کنند. مشتریان برای رفع نیازشان خودشان دست به کار می شوند تا نیازشان را با جست و جو در اینترنت رفع کنند. اینجاست که ما به جای هزینه کردن برای تبلیغات باید روی کیفیت محتوای مان در وب سایت و شبکه های اجتماعی مان هزینه و تمرکز کنیم.
چرا حتما باید دیجیتال مارکتینگ را یاد بگیریم؟
همانطور که متوجه شدید اینترنت و ابزارهای موجود در آن بهترین روش ها برای بازاریابی و تبلیغات هستند. اگر به دنبال سود زیاد در کسب و کارتان هستید بهتر است از بازاریابی دیجیتال استفاده کنید و اگر می خواهید در هزینه های خود صرفه جویی کنید باید خودتان بازاریابی دیجیتال را یاد بگیرید. به عنوان مثال بازاریابی محتوا یکی از بهترین روش های بازاریابی دیجیتال است. اگر شما بتوانید از طریق تولید محتوای هدفمند مشتری جذب کنید دیگری نیازی به هزینه های دیگر تبلیغاتی نخواهید داشت. البته این فقط یک مثال بود. منظور این است که اگر خودتان دیجیتال مارکتینگ بلد باشید در بسیاری از هزینه های تبلیغاتی خود می توانید صرفه جویی کنید.
از طرفی اگر شما یک کارآفرین باشید باید به همه چیز اراف داشته باشید. مهم نیست در همه چیز حرفه ای باشید ولی تا حدودی باید بلد باشید. چون یک کارآفرین حرفه همه چیز را می دانید ولی در بسیاری از مواقع خودش را درگیر کار نمی کند و از سیستم سازی که قبلا انجام داده استفاده می کند.
جمع بندی و صحبت پایانی
دیجیتال مارکتینگ نیاز اصلی هر کسب و کاری است که به صورت آنلاین فعالیت می کند. در واقع بازاریابی دیجیتال یک قسمت جدایی ناپذیر در کسب و کارهای اینترنتی است. استفاده از ابزارهایی که در این مقاله به آن ها اشاره کردم برای هر کسب و کار آنلاینی واجب است. یعنی هیچ کسب و کار آنلاینی وجود ندارد که از این روش ها استفاده نکرده باشد و هم اکنون موفق باشد.
اکثر مردم عبارت دیجیتال مارکتینگ را شنیدهاند، اما دقیقا نمیدانند مفهوم اصلی دیجیتال مارکتینگ چیست. بنابراین ما تصمیم گرفتیم به سوالات شما پاسخ دهیم. این مقاله را دنبال کنید تا پاسخ سوالاتتان را دریافت کنید و متوجه شوید چگونه دیجیتال مارکتینگ در بازار این روزها رشد میکند.
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
نمونههای دیجیتال مارکتینگ.
بازاریاب دیجیتال چه کاری انجام میدهد؟
تفاوت بازاریابی درونگرا با دیجیتال مارکتینگ: هر کدام چه معنایی دارد؟
آیا دیجیتال مارکتینگ برای تمام کسب و کارها مناسب است؟
نقش دیجیتال مارکتینگ در یک شرکت چیست؟
چه محتوای دیجیتالی باید تولید کنیم؟
چقدر طول میکشد تا نتیجه تولید محتوای خود را مشاهده کنم؟
آیا برای دیجیتال مارکتینگ به سرمایه زیادی نیاز داریم؟
چگونه بازاریابی موبایلی یا موبایل مارکتینگ متناسب با استراتژی دیجیتال مارکتینگ میشود؟
من آماده شروع دیجیتال مارکتینگ هستم. اکنون چه کار کنم؟
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
دیجیتال مارکتینگ شامل تمام بازاریابیهاییست که از ابزار الکترونیک یا اینترنت استفاده میکنند. کسبوکارها از طریق کانالهای دیجیتالی مانند موتورهای جستجوگر، رسانههای اجتماعی، ایمیل و وبسایت با مشتریان مشخص و موثر خود در ارتباط هستند.
ممکن است بازاریابهای ربایشی تصور کنند Inbound Marketing (بازاریابی ربایشی/ بازاریابی درونگرا/ بازازیابی جاذبهای) و دیجیتال مارکتینگ کمابیش یک مفهوم و یک هدف دارند. با این حال تفاوتهای اندکی میان این دو حوزه وجود دارد. طبق تحقیقات انجام شده از تاجران آمریکایی، انگلیسی، آسیایی، استرالیایی و نیوزلند، بازاریابی ربایشی و دیجیتال مارکتینگ تفاوتهای کوچکی دارند.
تعریف دیجیتال مارکتینگ از نگاه یک کسبوکار چیست؟
دیجیتال مارکتینگ یعنی استفاده از فنون و کانالها به برای ارتباط با جایی که مشتریان بیشترین وقت خود را آنجا صرف میکنند: یعنی دنیای آنلاین. وبسایت، یک کسب و کار آنلاین، تبلیغات دیجیتال، ایمیل مارکتینگ، فروش آنلاین و غیره، همگی طیفهایی هستند که زیر چتر دیجیتال مارکتینگ قرار دارند.
بهترین بازاریابهای دیجیتال میدانند هر کمپین دیجیتال مارکتینگ برای رسیدن به کدام یک از اهداف کلیدی آنها است. دیجیتال مارکتر میتواند بر اساس اهداف استراتژی مارکتینگ خود، یک کمپین بزرگتر را از طریق کانالهای رایگان و پولی که در دسترس دارد، پیاده کند.
چرا بازاریابی دیجیتال؟
حتما از تعداد افرادی که از موبایل های خود برای انجام کارهای روزمره شان استفاده می کنند خبر دارید؟ البته دقیقا نه ولی حدودا می دانید. اگر یادتان باشد قبلا در هر خانواده ای فقط پدرها تلفن همراه داشتند. آن هم یک تلفن همراه خیلی ساده! ولی الان قضیه فرق کرده و هر نفر از اعضای یک خانواده حتما مجهز به یک گوشی تلفن همراه است. آن هم از نوع هوشمندش. با گسترش شبکه های اجتماعی و میزان محبوبیت آن ها در کشور ما هم استفاده از تلفن های همراه هوشمند در کشور ما چندین برابر شد.
خب این یعنی چه؟ هر کجا که سیل عظیمی از افراد وجود دارند مسلما بهترین جا برای تبلیغات و بازاریابی محصولات و خدمات است. دیجیتال مارکتینگ هم یعنی همین! یعنی استفاده از ابزارها و رسانه های دیجیتال برای بازاریابی محصولات و خدمات شما.
معایب ابزارهای آفلاین دیجیتال مارکتینگ چیست؟
اگر بخواهیم از ابزارهای آفلاین دیجیتال مارکتینگ استفاده کنیم اولا هزینه بسیار بالایی دارد و ثانیا به هیچ وجه نمی تواند برای ما هدفمند باشد. منظور از ابزارهای آفلاین در دیجیتال مارکتینگ استفاد از تبلیغاتی تلویزیونی، رادیویی، تلفنی و تبلیغات گسترده محیطی است.
این نوع تبلیغات به هیچ وجه برای ما بازدهی خوبی نخواهد داشت. به طور کلی انتقال پیام از طریق این رسانه ها برای مخاطب هدف ما تقریبا غیرممکن است. به عنوان مثال اگر بخواهیم تبلیغات کسب و کارمان را که خیلی هم تخصصی است و مخاطب هدف خاص خودش را دارد در تلویزیون انجام دهیم تبلیغ ما برای هرکسی که پای تلویزیون نشته است نمایش داده می شود و این به هیچ عنوان هدفمند نخواهد بود.
هرگز نمی توانید از طریق تبلیغات تلویزیونی پیام مشخصی را برای گروهی از مخاطبان هدف خود ارسال کنید. مثلا اگر شما قبلا محصولاتی را به گروهی از افراد فروخته اید دوباره نمی توانید برای آن ها پیام سفارشی شده جهت فروش مجدد محصولات تان با تخفیف ویژه ارسال کنید!
نکته بعدی در استفاده از رسانه های آفلاین دیجیتال مارکتینگ سنجش بازدهی تبلیغات است. به عنوان مثال اگر شما همزمان بخواهید از تبلیغات تلویزیونی و بیلبورد های داخل شهر استفاده کنید سنجش میزان بازخورد برای شما بسیار سخت خواهد بود. مثلا نمی توانید بفهمید به طور میانگین چند نفر از تبلیغات تلویزیونی و چند نفر از تبلیغات بیلبوردی داخل شهر مشتری شما شده اند؟ این نکته منفی باعث می شود هیچوقت ندانید چقدر از بودجه ای که برای تبلیغات صرف کرده اید برای شما سود داشته است.
مزایای دیجیتال مارکتینگ نسبت به دیگر روش ها چیست؟
دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی آنلاین نوع پیشرفته ای از بازاریابی و جذب مشتری است که با کمک گرفتن از ابزارهای دیجیتال پروسه جذب مشتری، فروش و وفادار سازی مشتری را برای ما بسیار آسان می کند. در دیجیتال مارکتینگ هر آن چیز که از مشتریان مان نیاز داشته باشیم در اختیار ماست. به طور کامل می توانیم رفتار آن ها را آنالیز کنیم و متوجه شویم که دقیقا آن ها چه می خواهند.
به عنوان مثال مرحله اول در دیجیتال مارکتینگ بررسی نیاز مشتریان هدف ماست. در این مرحله که با استفاده از تحقیق کلمات کلیدی شروع می شود ما سعی می کنیم بفهمیم مشتریان ما دقیقا چه می خواهند. مثلا اگر ما یک فروشگاه اینترنتی موبایل داریم باید جست و جوی مشتریان مان در اینترنت را شناسایی کنیم. مثلا افراد زیادی به جای خرید گوشی موبایل عبارت “خرید گوشی سامسونگ گلکسی A50 سفید دو سیم کارت” را جست و جو می کنند. این دقیقا همان اطلاعاتی است که ما باید از آن ها باخبر باشیم. با استفاده از ابزارهای دیجیتال مربوط به آنالیز کلمات کلیدی می توانیم این اطلاعات را بدست آوریم و آن ها را دسته بندی کنیم.
این فقط یک مثال ساده از هدفمندی دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی آنلاین بود! به طور کلی دیجیتال مارکتینگ برای همه کسب و کارها هدفمند خواهد بود. حال اگر به این اطلاعات ارزشمند دسترسی پیدا کنیم می توانیم تبلیغات خود را بسیار هدفمندتر انجام دهیم. به عنوان مثال اگر بخواهیم محصولی از فروشگاه اینترنتی خود را بفروشیم می دانیم که دقیقا مشتریان چه چیزهایی جست و جو می کنند و ما هم می توانیم با تمرکز روی آن ها نیاز اصلی مشتریان را شناسایی کنیم و به بهترین نحو برطرف شان کنیم.
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
بازاریابی دیجیتال یعنی استفاده از ابزارهای موجود در اینترنت و دنیای دیجیتال برای بازاریابی خدمات و محصولات. در واقع در این روش بازاریابی بیشتر وابسه به رسانه های دیجیتالی مثل شبکه های اجتماعی هستیم. استفاده از شبکه های اجتماعی به نوعی به بازاریابی دیجیتالی ما کمک می کنند. حال فرقی نمی کند بازاریابی ما در شبکه های اجتماعی به صورت رایگان یا شامل هزینه باشد.
استفاده از هر نوع رسانه ای که مربوط به کسب و کارهای دیجیتال است می تواند به بازاریابی دیجیتال ما کمک کند. مثلا با استفاده از بهینه سازی سایتمان برای موتورهای جست و جو می توانیم از طریق موتورهای جست و جو و به ویژه گوگل مشتریان زیادی را با محصولات و خدمات خود آشنا کنیم. در ادامه بیشتر در مورد ابزارها و روش های بازاریابی دیجیتال صحبت خواهم کرد.
دیجیتال مارکتینگ
دیجیتال مارکتینگ فقط محدود به کسب و کارهای آنلاین نمی شود. خیلی از دوستان فکر می کنند بازاریابی دیجیتالی فقط برای کسب و کارهایی است که دارای یک وب سایت هستند. در صورتی که به هیچ وجه این طور نیست. خیلی از کسب و کارهای سنتی هم هستند که از طریق تبلیغات دیجیتال سعی دارند تا خدمات خود را به مشتریان احتمالی خود معرفی کنند.
در دیجیتال مارکتینگ سعی می شود از طریق ابزارهایی مثل وب سایت، ایمیل، شبکه های اجتماعی رفتار کاربران و مخاطبان تحلیل شود تا بعد از بررسی های انجام شده بتوان بیشترین بازدهی را از بازاریابی بر روی این افراد کسب کرد. در حقیقت در دیجیتال مارکتینگ هدف اصلی ما فروش است البته فروش بیشتر با داشتن مخاطبان هدف گسترده تر. شاید در بازاریابی سنتی هیچگاه نتوانید به طیف گسترده ای از مخاطبین دست یابید.
معرفی ابزارهای بازاریابی دیجیتال
همانطور که گفتم در دیجیتال مارکتینگ ابزارهای زیادی وجود دارد که قصد دارم در مورد این ابزارها صحبت کنم. در ادامه تمام ابزارها و روش هایی که در بازاریابی دیجیتال کاربرد دارند را به شما معرفی می کنم
1.وب سایت مارکتینگ (Website Marketing)
وب سایت اصلی ترین بخش در دیجیتال مارکتینگ است. داشتن یک وب سایت زیبا در عین حال ساده می تواند مشتریان شما را به کسب و کار تان جذب کند. در واقع بدون داشتن وب سایت استفاده از دیگر ابزارهای دیجیتال مارکتینگ بی معناست. شاید پیش خود بگویید ما نیاز به وب سایت نداریم و از طریق اینستاگرام قصد داریم فعالیت کنیم. بله از طریق اینستاگرام هم می توانید مشتریان دلخواه خود را جب کنید اما به هیچ وجه نمی توانید از دیگر ابزارهای دیجیتال مثل ایمیل مارکتینگ برای وفادار سازی آن ها و ارتباط مداوم با مشتریان خود استفاده کنید.
اینستاگرام یکی از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ قوی برای جذب مشتریان است که حتما باید از آن استفاده کنید. اما فقط به عنوان یک ابزار می توانید از آن استفاده کنید. به روزی فکر کنید که این شبکه اجتماعی محبوب در کشور ما خارج از دسترس باشد. حال تکلیف مشتریانی که جذب کرده اید چیست؟
جدا از این مسائل اگر وب سایت نداشته باشید مشتریان هدفمندی که قرار است از گوگل شما را پیدا کنند غیر ممکن می شود! گوگل یک منبع ارزشمند برای جذب مشتریان شماست که بدون داشتن وب سایت از آن محروم خواهید بود.
به نظرم داشتن وب سایت برای تمام کسب و کار های آنلاین اجباری است. وب سایت شما اعتبار شماست. اگر وب سایتی نداشته باشید از دید مشتریان تان یک برند معتبر نخواهید بود!
2.بهینه سازی سایت برای موتورهای جست و جو (SEO)
یکی از بهترین روش های بازاریابی دیجیتال که رقابت بسیاری در آن وجو دارد سئو است. با بهینه سازی سایت خود برای موتورهای جست و جو می توانید هدفمند ترین مخاطبین را داشته باشید. همیشه گفتم و باز هم می گویم سئو را با هیچ روش دیگر تبلیغاتی نمی شود مقایسه کرد.
مخاطبی که خودش به دنبال خدمات و محصولات شما می گردد مسلما هدفمندترین مخاطب شما خواهد بود. چون با توجه به نیازش شما را انتخاب می کند.
در این روش با بهینه سازی داخلی و خارجی سایت که شامل بهینه سازی قالب سایت، سرعت سایت، مسائل تکنیکی و تولید محتوای سئو شده و توزیع آن می شود، سایت خود را برای موتورهای جست و جو بهینه می کنید تا وب سایت شما زودتر از رقبایتان در معرض دید مخاطبانتان قرار بگیرد.
اگر از سئو اطلاعات کافی ندارید پیشنهاد می کنم مقاله سئو چیست؟ را حتما بخوانید.
3.بازاریابی محتوا (Content Marketing)
بازاریابی محتوا یکی از بهترین ابزارها در بازاریابی دیجیتال است که مناسب برای همه ی کسب و کارهای آنلاین با هر سرمایه و بودجه ای است. فرقی نمی کند کسب و کار اینترنتی شما کوچک باشد یا بزرگ، سرمایه برای تبلیغات اینترنتی دارید یا نه! در بازاریابی محتوا با توجه به نیاز مخاطبانتان می توانید برای رفع نیازشان محتوا تولید کنید. ممکن است با نوشتن یک مقاله بتوانید نیاز مخاطبانتان را بر طرف کنید یا اینکه یک ویدئوی آموزشی تولید کنید.
در واقع در این روش محتوای تولیدی شما مثل یک قلاب عمل می کند. با تولید محتوای آموزشی مورد نیاز مخاطبانتان می توانید آن ها را به مشتریانتان تبدیل کنید. ابتدا با محتوای رایگان شما نیازشان بر طرف می شود و بعد به شما اعتماد می کنند و خواهان محصولات و خدمات پولی شما که به محتواهای آموزشی تان ارتباط دارند می شوند.
در بازاریابی محتوا که زیر مجموعه ای از بازاریابی درونگرا است دیگر نیازی نیست به دنبال مشتری بگردید و آنها را قانع کنید که از محصولات شما استفاده کنند. بلکه مشتری خودش با میل خودش به سمت شما می آید و خواستار محصولات و خدمات شما می شود.
4.شبکه های اجتماعی (Social Media)
یکی از قدرتمند ترین و تاثیر گذار ترین ابزارها در دیجیتال مارکتینگ شبکه های اجتماعی هستند. همانطور که می دانید کاربران فعلی اینترنتی بیشتر از موبایل های خود برای رفع نیاز یا گشت و گذار در اینترنت استفاده می کنند. همین امر باعث می شود که بیشتر وقت خود را در شبکه های اجتماعی نیز به سر ببرند.
در این شرایط راه اندازی کمپین های تبلیغاتی ویروسی می توانند بهترین بازدهی ها را برای هر نوع کسب و کاری بوجود آورند. افرادی با کسب و کارهایی هستند که حتی بدون داشتن سایت و به صورت کاملا رایگان توسط شبکه های اجتماعی محبوب، کسب درآمد های بالایی را برای خود رقم می زنند. از خانمی که در منزل خود کیک می پزد گرفته تا فردی که توی کار پرورش زالو است. هر کسی می تواند از شبکه های اجتماعی برای درآمد زائی خود استفاده کند.
پیشنهاد ویژه همیار وب : شبکه های اجتماعی خارجی که باید در آنها فعالیت کنید
با این وجود شبکه های اجتماعی یکی از بهترین کانال هایی است که از آن می توان برای بازاریابی دیجیتالی استفاده کرد. پتانسیلی که در شبکه های اجتماعی برای تبلیغات وجود دارد شاید در هیچ کدام از رسانه ها وجود نداشته باشد.
5.بازاریابی ایمیلی (Email Marketing)
هنوز هم ایمیل مارکتینگ در ایران جواب می دهد. این جمله را بارها به افرادی که درباره ایمیل مارکتینگ حس خوبی ندارند گفته ام. ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی از طریق ایمیل ابزاری است که هیچ کسب و کار موفقی را نمی توانید پیدا کنید که از آن بهره نگرفته باشد.
در واقع بازاریابی با ایمیل ابزاری است که موفقیت در هر کسب و کار آنلاینی را تضمین می کند. هرکسب و کاری با ایمیل مارکتینگ می تواند مخاطبان بیشتری را به مشتریان وفادارش تبدیل کند. این ثابت شده است. برای درک این موضوع می توانید به ایمیل هایی که سایت های بزرگ آخر هفته ها برای شما ارسال می کنند نگاه کنید.
ایمیل مارکتینگ هم دقیقا مثل بازاریابی محتوا مناسب برای هر کسب و کاری با توجه به هر میزان بودجه ای است. شما می توانید در ابتدا بدون هیچ هزینه ای از این روش بازاریابی اینترنتی استفاده کنید. از طرفی مقرون به صرفه بودنش است که مورد توجه بسیاری از کسب و کارهای آنلاین قرار گرفته است. بازگشت سرمایه بالاش هم خیال هر کسی که از این ابزار سومند استفاده می کند را راحت کرده است.
ایمیل مارکتینگ مناسب ترین ابزار برای رابطه سازی است. یعنی شما فقط از طریق ایمیل می توانید پیشنهاد های ویژه تان را به کاربران سایتتان بدهید و آن ها را مجاب کنید دوباره به سایت شما بیایند. البته خیلی ها می گن تا وقتی که تلگرام هست چرا ایمیل مارکتینگ؟ که من دقیقا با این افراد مخالف هستم. چون ایمیل ابزاری است که هیچ شبکه اجتماعی محبوبی نمی تواند جایش را بگیرد. تلگرام هم مانند دیگر شبکه های اجتماعی که نابود شدند نابود می شود. شکی درش نیست.
پیشنهاد ویژه همیار وب : آموزش ایمیل مارکتینگ از صفر تا صد
ایمیل مارکتینگ فقط به اینجا ختم نمی شود که صرفا شما با ارسال یک ایمیلی که در آن پیشنهاد خرید محصولی را با ارائه کوپن تخفیف 50 درصدی به کاربرانتان را داده اید! بلکه فراتر از این داستان ها است. با ایمیل مارکتینگ می توانید فروش های بی نظیری را در همان لحظات ابتدایی که کاربر تازه با سایت شما آشنا شده است ایجاد کنید.
هیچ کسب و کار اینترنتی را ندیده ام که موفق باشد و از ایمیل مارکتینگ استفاده نکرده باشد!
اگر هنوز به ایمیل مارکتینگ شک دارید و قانع نشده اید بهتون پیشنهاد می کنم ویدئوی آیا ایمیل مارکتینگ در ایران مرده است؟ را همین حالا ببینید.
6.بازاریابی ویدئویی (Video Marketing)
همین الان به سایت آپارات خودمان سر بزنید و ویدئوهای تبلیغاتی که در آن وجود دارد را ببینید. بیشتر دیدن ویدئو را ترجیح می دهید یا خواندن مقالات طولانی را؟ اگر همین مقاله به صورت ویدئو بود بهتر نبود؟ ویدئو ها تاثیر گذاری خیلی بیشتری را روی مخاطبان نسبت به دیگر فرمت های محتوایی می گذارند.
درک این مسئله بسیار آسان است. اگر من جلوی ویدئو ظاهر می شدم و با شما رو در رو صحبت می کردم چه اتفاقی می افتاد؟ مسلما بیشتر به من اعتماد می کردید. حس بهتری نسبت به من در شما ایجاد می شد.
دقیقا ویدئو مارکتینگ ابزاری است در بازاریابی دیجیتال که بیشترین تاثیر گذاری را روی مخاطبان می گذارد. یکی از بهترین ابزارها در بازاریابی محتوا ویدئو مارکتینگ است. محتواهای ویدئویی خیلی خیلی بیشتر می توانند تاثیر گذار باشند. شاید تا چند سال پیش کسی علاقه ای به دیدن ویدئو ها نداشت. ولی الان قضیه فرق کرده است. الان هر کسی دارای اینترنت پر سرعت است. الان سلیقه ها عوض شده. الان حوصله ها کم تر شده. خیلی از افراد هستند که دیدن ویدئو ها را به خواندن متون طولانی ترجیح می دهند.
پیشنهاد می کنم مقاله 7 ویژگی ویدئو مارکتینگ در بازاریابی اینترنتی را هم بخوانید.
برای درک این مسئله بهتر است سری به تلگرام بزنید. اونجا می تونید متوجه منظورم بشید. ببینید در روز چقدر ویدئو منتشر می شود و چقدر ویدئو ها دست به دست می چرخند. البته این ویدئو ها شاید خیلی جنبه تبلیغاتی نداشته باشند. فقط می خواستم شما را با اهمیت ویدئوها آشنا کنم.
در دیجیتال مارکتینگ هم همینطور است. زمانی که شما بتوانید ویدئوی تاثیر گذار تبلیغاتی بسازید مطمئن باشید خیلی راحت می توانید مخاطبان زیادی را به کسب و کارتان علاقه مند کنید.
7.بازاریابی چریکی (Guerrilla Marketing)
بازاریابی چریکی بهترین ابزار بازاریابی برای کسب و کارهای کوچک و نوپا است. کسب و کار کوچکی که نمی تواند هزینه سنگین تبلیغات اینترنتی یا سنتی را بدهد می تواند از روش بازاریابی چریکی استفاده کند.
در بازاریابی چریکی سعی می شود با کمترین هزینه بیشترین بازدهی دریافت شود. کسب و کار نوپای شما هیچ وقت نمی تواند در ابتدا با رقبایش مقابله کند. به همین خاطر به جای پول خرج کردن باید ایده خوب داشته باشید. با استفاده از استراتژی ها و ابزارهای ارزان قیمت باید بتوانید بیشترین بازدهی را دریافت کنید.
یکی از اهدافی که در بازاریابی چریکی دنبال می شود این است که به مشتریان فعلی بیشتر بها داده شود تا اینکه به دنبال مشتریان جدید بود. مشتریان فعلی می توانند برای شما پولسازی کنند. از مشتریان فعلی می توان برای جذب مشتریان جدید استفاده کرد. در این روش باید از آن ها استفاده ابزاری شود. مثلا با دادن هدیه به آن ها می توانید از آن ها درخواست کنید که شما را به دیگران معرفی کنند.
بازاریابی پارتیزانی نوعی بازاریابی ویروسی هم است. اصلا یکی اهداف در بازاریابی پارتیزانی همین است. یعنی توسط مردم و بدون هیچ هزینه ای تبلیغات کنید.
در بازاریابی چریکی مهم نیست مردم درباره شما چه می گویند، مهم این است که مردم درباره شما می گویند. یعنی اینکه اسم شما دهان به دهان پخش شده است. کافی است به بیلبوردهای شیپور در داخل شهر توجه کنید. شاید خنده دار باشد روی تبلیغ فلاکس اتیکت 30 هزار تومانی زده اند. همین خنده دار بودن و سوژه شدن می تواند دلیلی برای این باشد که مردم درباره شیپور صحبت کنند.
نمونه ای از بازاریابی چریکی در کرج
فابر کاستل
8.تبلیغات اینترنتی (Internet advertisement)
تبلیغات شامل هزینه اینترنتی انواع گوناگونی دارد. نمونه ای از اثر بخش ترین تبلیغات اینترنتی، تبلیغات کلیکی در گوگل است. از طریق تبلیغات گوگل هر سایتی می تواند یک شبه رتبه یک گوگل شود و خیلی زود بازخود قابل توجهی دریافت کند. این روش بیشتر برای کسانی مناسب است که مشکلی بابت هزینه های تبلیغاتی ندارند و خیلی سریع هم دوست دارد باز خورد خوبی دریافت کنند.
از دیگر نمونه های تبلیغات دیجیتال تبلیغات کلیکی در سایت های پر بازدید است. نمونه شرکت هایی که از قدیم تا به امروز مجری چنین تبلیغاتی در دنیای مجازی بوده است شرکت صباویژن است. در این روش تبلیغاتی با توجه به موضوع تبلیغ خود به صورت هوشمندانه مشخص می شود که چه زمانی و در چه مکان هایی تبلیغات شما به نمایش در آید. تبلیغات کلیکی فقط محدود به نمایش در سایت های بزرگ نمی شود. بلکه شما حتی می توانید تبلیغات خود را در اپلیکیشن های موبایلی نیز به نمایش در آورید.
یکی از محبوب ترین روش های تبلیغات اینترنتی رپورتاژ آگهی است. رپورتاژ آگهی از جنبه های مختلف می تواند برای شما بسیار مفید باشد. اول اینکه شما از طریق رپورتاژ آگهی می توانید بک لینک های با کیفیت و دائمی دریافت کنید. دوم اینکه ممکن است از طریق لینک منبع ترافیک سایت شما بالا برود. سوم اینکه به برند سازی شما کمک می کند. البته از این بابت می گویم که گوگل خیلی به وجود نام برند ها در سایت های دیگر اهمیت می دهد.
و در آخر که مهمترین مزیت رپورتاژ آگهی است اینه که به سئوی سایت شما بسیار بسیار کمک می کند. خیلی از سایت ها را دیدم که صرفا با 4 تا دونه رپورتاژ صفحه اول گوگل هستند.
یکی از جدیدترین روش های تبلیغات دیجیتال ارسال پیام اعلان است. این روش را بیشتر در اپلیکیشن های موبایلی می بینیم. در این روش پیام های اعلان به صورت نوتیفیکیشن در موبایل ها ظاهر می شود. یعنی زمانی که شما در حال استفاده از گوشی موبایل خود هستید تبلیغاتی به صورت پوش نوتیفیکیشن برای شما ظاهر می شود. این روش هم یکی از جدیدتری و بهترین روش های تبلیغات دیجیتالی است.
9.بازاریابی پیامکی (SMS Marketing)
بازاریابی پیامکی یا اس ام اس مارکتینگ یک ابزار فوق العاده قوی و زودبازده تبلیغاتی در بازاریابی دیجیتال است که متاسفانه خیلی ها در ایران به درستی از آن استفاده نمی کنند. در واقع بازاریابی پیامکی برای همه کسب و کارها جوابگو نیست و این تصور اشتباه باعث شده تا خیلی از کسب و کارها نتوانند از آن به درستی استفاده کنند و نتیجه بگیرند.
اگر اصول و قواعد بازاریابی پیامکی را به خوبی بدانید می توانید بازدهی خیلی خوبی از این ابزار قدرتمند دیجیتال مارکتینگ داشته باشید. بازاریابی پیامکی یکی از ابزارهای مهم در ارتباط با مشتریان و وفادارسازی آن هاست که خیلی از کسب و کارهای آنلاین و حتی آفلاین از آن به خوبی استفاده می کنند.
اس ام اس مارکتینگ صرفا به ارسال پیامک های تبلیغاتی و تخفیف های دوره ای ختم نمی شود! بلکه یک ابزار مهم در ارتباط با مشتریان است. به عنوان مثال اگر مشتری در سایت شما عضو شود و خرید کنید خیلی خوب است که از عضویت و خریدش از سایت تشکر کنید. یا برای او پیام های سفارشی ارسال کنید. مثلا تولدش را تبریک بگویید و برای او هدیه ای ارسال کنید. این ارتباط دائم با مشتری است که از طریق پیامک می تواند حس خوبی به او بدهد و همیشه همراه شما باشد.
بازاریابی پیامکی علاوه بر هدفمندی اش بسیار مقرون به صرفه نیز است. با استفاده از پنل های پیامکی آنلاین می توانید سیستم بازاریابی پیامکی کسب و کار خود را به راحتی راه اندازی کنید و از آن استفاده کنید.
10.پوش نوتیفیکیشن (Push Notification)
پوش نوتیفیکیشن یکی از جدیدترین ابزارها در دیجیتال مارکتینگ است که بدون دریافت اطلاعات مشتریان تان می توانید برای آن ها پیام هایی به صورت اعلان ارسال کنید. با استفاده از پوش نوتیفیکیشن پیام های زیادی در روز برای کاربران اینترنت ارسال می شود که از بسترهای مختلفی انجام می شود. شما هم می توانید از این ابزار تبلیغاتی برای ارتباط به مشتریان خود و ارسال پیام های لحظه ای استفاده کنید.
با استفاده از سرویس نجوا که یک پوش نوتیفیکیشن ایرانی است می توانید سیستم پوش نوتیفیکیشن سایت یا اپلیکیشن خود را فعال کنید و پیام های سفارشی سازی شده خود را در هر لحظه از شبانه روز که بخواهید برای کاربران یا مشتریان تان ارسال کنید.
همچنین می توانید آمار دقیقی از تعداد دیده شدن اعلان ها، تعداد کلیک ها و تعداد ورودی هایی که منجر به خرید شده اند را در سیستم های پوش نوتیفیکیشن داشته باشید.
مفهوم بازاریابی درونگرا و برونگرا چیست؟
به طور کلی همه ما از دو نوع روش بازاریابی اینترنتی استفاده می کنیم که آن دو بازاریابی برونگرا و درون گراست. خب حالا این یعنی چی؟ ما باید از کدامیک استفاده کنیم؟
بازاریابی برونگرا در یک کلام یعنی ما به سراغ مشتری برویم! هر وقت صحبت از بازاریابی برونگرا می شود یاد مغازه های گمرک و منیریه می افتم. هر وقت از آن جا رد شده ام خیلی از مغازه دارها به زور دست مشتری را میگیرند و به داخل مغازه می آورند. در بازاریابی برونگرا دقیقا همین کار را می کنند. مثلا شما موقع تماشای فیلم مورد علاقه تان از تلویزیون بین آن آگهی پخش می شود و تبلیغاتی را نمایش می دهند که شاید از دیدن آن ها خوشتان نیاید. بازاریابی برونگرا در فضای آنلاین هم مثل انواع تبلیغات اینترنتی (رپورتاژ آگهی، تبلیغات گوگل ادز و همسان) است.
اما بازاریابی درونگرا یعنی ما کاری کنیم که مشتری سراغ ما بیاید. مثل استفاده از بازاریابی محتوا. استفاده از بازاریابی محتوا یکی از بهترین روش هایی است که ما کاری کنیم مشتری خودش سراغ ما بیاید. در واقع در بازاریابی درونگرا که به آن بازاریابی ربایشی هم می گویند ما کاری می کنیم که مشتری خودش ما را پیدا کند و به سمت کسب و کار ما جذب شود. در قدم های بعدی باید با آن ارتباط برقرار کنیم، نیاز اصلی اش را شناسایی کنیم و به او پیشنهاد ویژه خود را بدهیم.
این روش بهترین روش برای جذب مشتریان است. دیگر زمانه تبلیغات اینترنتی به سر آمده است. مشتریان دیگر روی تبلیغات کلیک نمی کنند. مشتریان برای رفع نیازشان خودشان دست به کار می شوند تا نیازشان را با جست و جو در اینترنت رفع کنند. اینجاست که ما به جای هزینه کردن برای تبلیغات باید روی کیفیت محتوای مان در وب سایت و شبکه های اجتماعی مان هزینه و تمرکز کنیم.
چرا حتما باید دیجیتال مارکتینگ را یاد بگیریم؟
همانطور که متوجه شدید اینترنت و ابزارهای موجود در آن بهترین روش ها برای بازاریابی و تبلیغات هستند. اگر به دنبال سود زیاد در کسب و کارتان هستید بهتر است از بازاریابی دیجیتال استفاده کنید و اگر می خواهید در هزینه های خود صرفه جویی کنید باید خودتان بازاریابی دیجیتال را یاد بگیرید. به عنوان مثال بازاریابی محتوا یکی از بهترین روش های بازاریابی دیجیتال است. اگر شما بتوانید از طریق تولید محتوای هدفمند مشتری جذب کنید دیگری نیازی به هزینه های دیگر تبلیغاتی نخواهید داشت. البته این فقط یک مثال بود. منظور این است که اگر خودتان دیجیتال مارکتینگ بلد باشید در بسیاری از هزینه های تبلیغاتی خود می توانید صرفه جویی کنید.
از طرفی اگر شما یک کارآفرین باشید باید به همه چیز اراف داشته باشید. مهم نیست در همه چیز حرفه ای باشید ولی تا حدودی باید بلد باشید. چون یک کارآفرین حرفه همه چیز را می دانید ولی در بسیاری از مواقع خودش را درگیر کار نمی کند و از سیستم سازی که قبلا انجام داده استفاده می کند.
جمع بندی و صحبت پایانی
دیجیتال مارکتینگ نیاز اصلی هر کسب و کاری است که به صورت آنلاین فعالیت می کند. در واقع بازاریابی دیجیتال یک قسمت جدایی ناپذیر در کسب و کارهای اینترنتی است. استفاده از ابزارهایی که در این مقاله به آن ها اشاره کردم برای هر کسب و کار آنلاینی واجب است. یعنی هیچ کسب و کار آنلاینی وجود ندارد که از این روش ها استفاده نکرده باشد و هم اکنون موفق باشد.